Rulouri calde cu cârnăciori

15 iul.

Vă era dor de o reţetă made by Uţu? Mie DA! 🙂 Aşa că iată …rulouri calde, crocante şi gustose cu cârnăciori

Ingrediente

Pentru aluat: 125 g făină, 113 g unt sau mrgarină, 150 g brânzică de casă de la Covalact (merge şi brânză de vaci), un praf de sare

Pentru umplutură: 4 jumătăţi de cârnaţi, 4 felii de şuncă, 4 felii de caşcaval, muştar, 1 ou, 1 linguriţă de lapte

Mod de preparare

Făina se mixează cu untul rece, tăiat cubuleţe. Se adaugă brânzica, sarea şi dacă mai e nevoie se mai pot pune 2-3 linguriţe de apă rece sau făină (în funcţie de brânza pe care o folosiţi), până rezultă un aluat omogen, care se poate întinde cu sucitorul, fără să se lipească.

Bila de aluat o împărţim în 6 părţi egale.

Întindem fiecare bucată de aluat pe o suprafaţă înfarinată, o ungem cu muştar şi aşezăm câte o bucată de cârnat.

Pe ultimele 2, noi am pus şuncă şi caşcaval.

Rulăm cu grijă…

…şi ungem capătul cu puţină apă, pentru a se lipi bine ruloul.

Le aşezăm în tavă, le ungem cu oul bătut amestecat cu lapte şi dăm la cuptor.

Servim rulourile calde….

…cu muştar

6 răspunsuri to “Rulouri calde cu cârnăciori”

  1. Dulcegarii culinare 15/07/2011 la 19:05 #

    Moama cat am mai mancat azi.. din toate!! dar clar trebuie sa mananc si un carnacior din asta!! hmm ce bun e!

    • Betty 19/07/2011 la 09:18 #

      Ai mancat, Anto? Ca am uitat sa iti spun sa te grabesti…ca erau pe terminate 😛

  2. alina 18/07/2011 la 23:04 #

    aveti un blog minunat !
    ati putea pune pe blog chestia aia cu email , ca sa primesc in email retetele ce le faceti. „urmareste-ma prin email„
    ar fi nemaipomenit!!!!!!!!!!!!!!

    • Betty 19/07/2011 la 09:18 #

      Alina, multumesc tare mult pentru aprecieri. Daca ai stii ce mult ma bucur cand vad ca pot fi de folos prin retetele de pe blog! Pentru ca, in final, pentru voi l-am creat. Cred ca se poate rezolva sa te poti abona sa primesti noutatile pe mail. Trebuie doar sa vorbesc cu iubitul meu sot sa o puna, ca el e mai priceput in ale tehnicii decat mine 🙂 Te mai astept cu placere in bucataria mea virtuala…si mult spor la gatit pentru cei dragi ai tai.

  3. Miha 03/01/2014 la 17:54 #

    Doamne, ce pofta mi ai facut cu aceste cornuri:) De mult visez la niste pateuri cu sunca si casca dar nu agreez foietajul din comert. Nu se pune aluatul la crescut? Adica la rece? Se lucreaza cu el imediat? Vreau sa fac aceste minunate rulouri pentru musafirii mei. Te pup cu drag si ti doresc un an nou plin de realizari si bucurii:)

    • Betty 03/01/2014 la 20:27 #

      Miha, cornurile astea sunt o buna alternativa daca nu agreezi foietajul din comert. Aluatul nu se pune la crescut pentru ca nu are nici drojdie, nici praf de copt. Noi l-am intins imediat si cornurile au iesit foarte bune, moi cumva in interior si usor crocante in exterior. Daca le vrei mai crocante, atunci cred ca e ok sa pui aluatul vreo 30 minute la frigider, avand in vedere ca are unt in compozitie. Sper sa fie apreciate de musafirii tai. Anunta-ma de rezultat 😉 Un an nou cu multe binecuvantari de sus iti doresc!

Lasă un comentariu