Spirale aperitiv

26 Ian

Inspirată de Edith Frîncu, din dorinţa de a păpa altceva am încercat aceste bunătăţi…pe care le mănânci, le mănânci şi nu te mai saturi de ele :))

Ingrediente: 500 g foietaj congelat, 6 felii salam Victoria, 100 g caşcaval, un gălbenuş, mac

Mod de preparare: Foietajul se decongelează la temperatura camerei. Pe jumătate din foaie, se pun feliile de salam.

Caşcavalul se rade şi se presară deasupra salamului.

Se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie rămasă liberă, se apasă puţin ca să se lipească şi se taie fâşii cu ajutorul unui cuţit ascuţit, pe care îl putem trece prin făină pentru a ne uşura munca.

Fiecare fâşie o tăiem în două.

Luăm fiecare fâşie şi o răsucim cu grijă de 3 ori (sau în 3 locuri). Le aşezăm în tava acoperită cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuşul de ou şi le presărăm cu mac.

Le dăm la cuptor până se rumenesc. Le servim ca aperitiv cu muştar sau ketchup sau de ce nu…la micul dejun alături de o cană cu cafea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: