Ciorbă de fasole boabe

23 Oct

Ingrediente: 2 cepe, 3 morcovi mari, 1 ardei gras roşu, 1 os afumat, 500 g fasole boabe, 2 linguri pastă de gogoşari, 1 linguriţă boia dulce, sare, 4 căţei de usturoi, 2 linguri de bulion, 2 linguri de făină, tarcăn, oţet

Mod de preparare: Fasolea boabe se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă pasta de gogoşari, sare şi boia, boabele de fasole şi apă.

După ce fasolea e fiartă (1,5-2 ore), se pune usturoiul tăiat mărunt. Se face un rântaş din 2 linguri de bulion amestecate cu 2-3 polonice de zeamă şi se pune la răcit.

Separat se încing 3 linguri de ulei şi se adaugă 2 linguri de făină. Se rumeneşte la foc mic, apoi se toarnă încet din zeama amestecată cu bulionul, amestecând cu un tel. Rântaşul acesta se toarnă în ciorba care încă fierbe. La sfârşit se adaugă 1 lingură de oţet şi tarcăn.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Ciorbă de fasole boabe”

  1. Binder Harald 20/02/2012 la 14:33 #

    asta tre sa o fac;)
    ms betty ! dragomir? 😛

    • Betty 02/03/2012 la 22:27 #

      E foarte buna ciorba de fasole boabe. Mie una imi place tare mult!! Mai ales daca o mananci si cu ceapa 😉

  2. Daniel 10/10/2013 la 12:49 #

    M-ai dat gata cu ciorba de fasole boabe, este una din mancarurile mele preferate. Cu ceapa bineinteles! 🙂

    • Betty 10/10/2013 la 23:10 #

      Daniel, cu ceapa neaparat! 🙂 Mai ales acum ca se apropie sezonul mai rece, e foarte potrivita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: