Prăjitură excelentă

5 Ian

Prăjitură cremoasă şi savuroasă…dacă mai aveţi chef de aşa ceva după toate dulcegăriile de Crăciun şi Revelion. Dar dacă nu, când vă apucă iar pofta, încercaţi-o. Combinaţie de cacao, rom, ness şi portocală…

Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă de 25 x35 cm): 300 g zahăr, 2 linguri de făină, 8 ouă, 100 g cacao, 100 ml apă, 1 vârf de cuţit de bicarbonat, 1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă: 1 pachet de margarină, 1/2 fiolă esenţă de rom, coaja rasă de la o portocală, opţional 50 g nuci rumenite în cuptor

Pentru decor: 150 ml lapte rece, 1 plic praf de frişcă, 2 linguriţe de ness, 1 lingură de cacao sau 50 g ciocolată

Mod de preparare

Pentru blat: Se fierbe apa cu zahărul. Peste acest sirop fierbinte, se pune cacaua şi se amestecă continuu cu un tel. Se lasă puţin la răcit, dar nu de tot, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare. 1/3 din compoziţie o punem deoparte şi o vom folosi la cremă. Restul de 2/3 din compoziţie se amestecă cu făina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi albuşurile pe care le-am bătut spumă separat.

Punem blatul în tava acoperită cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, încins în prealabil.

Se lasă apoi la răcit.

Pentru cremă: Margarina la temperatura camerei se mixează bine, apoi se adaugă compoziţia de cacao rămasă, rece, pe care o adăugăm lingură cu lingură (1/3 din cantitatea de la blat), esenţa de rom, coaja de portocală şi amestecăm bine. Întindem crema peste blatul răcit.

Pentru decor: Frişca împreună cu laptele se bate spumă cu mixerul. Când este aproape gata se adaugă nessul. Întindem frişca peste cremă.

Deasupra tăiem/radem ciocolată sau presărăm cacao.

Se dă la rece, apoi se porţionează cu un cuţit trecut prin apă caldă.

Sursa de inspiraţie-Practic în bucătărie

Anunțuri

6 Răspunsuri to “Prăjitură excelentă”

  1. Simona 05/01/2012 la 12:54 #

    Foarte apetisanta!

    • Betty 06/01/2012 la 09:45 #

      Simona, e intr-adevar apetisanta! Pup cu drag

  2. Licuta Marin 05/01/2012 la 18:23 #

    Foarte bine arata!!!Delicioasa!Pup!

    • Betty 06/01/2012 la 09:47 #

      Licuta, ma bucur sa te „vad” si in anul acesta. Zile frumoase si binecuvantate iti doresc in care sa pregatesti tot bunatati…ca si pana acum, din care sa nu lipseasca nici prajiturica asta 😉 Pup si eu

  3. pansy 05/01/2012 la 20:46 #

    sarbatorile au trecut,dar asta e o prajitura pe gustul meu!

    • Betty 06/01/2012 la 09:49 #

      Pansy, chiar daca sarbatorile au trecut, nimic nu ne impiedica sa ne traim fiecare zi ca o sarbatoare, ca oricum viata e scurta. Si daca tot e asa, putem sa ne rasfatam in orice zi cu aceasta delicioasa prajitura 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: