Ouă Faberge

23 Apr

Un aperitiv de efect printre preparatele de Paşti, care merge bineînţeles direct la Alina, pentru masa Provocării „Dulce Românie”

Ingrediente (pentru 10 ouă): 2 ceşti supă de carne de vită (pui sau curcan), 20 g gelatină alimentară, 1 ardei roşu, boabe de porumb din conservă (se pot folosi şi boabe de mazăre), 150 g şuncă, 2 morcovi fierţi, sare, piper, verdeaţă.

Mod de preparare:
Se pregătesc cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece, după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se întorc cu spărtura în jos pentru a se usca bine.

Gelatina se înmoaie în 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb…până se umple oul.

Se toarnă supa,după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.

Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor.

Sursa de inspiraţie: cafenea.net

Anunțuri

6 răspunsuri to “Ouă Faberge”

  1. Retzetar de... fericire 24/04/2012 la 00:15 #

    arata super si vor fi incercate 🙂

    • Betty 27/04/2012 la 11:34 #

      Miana, sa stii ca m-as bucura sa le incerci. Sunt un pic mai migaloase, ce-i drept, dar sunt de efect

  2. pansy 24/04/2012 la 23:01 #

    Super idee !De retinut!

    • Betty 27/04/2012 la 11:33 #

      Pansy, acum Pastile au trecut, dar ramane ideea pentru anul viitor 🙂 As fi vrut sa postez reteta inainte de Pasti…cand am facut-o, tocmai ca sa aveti ideea anul acesta,dar din pacate calculatorul nostru chiar atunci a cedat 😦

  3. dian@ 30/04/2012 la 10:04 #

    foarte frumoase! felicitari!

    • Betty 04/05/2012 la 15:34 #

      Diana, ma bucur ca iti plac! Poate le treci pe lista de „must do” a Pastelui viitor 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: