Supă cremă perfectă

20 Mai

Ingrediente: 1.5 l apă, 1 ceapă albă, 2 morcovi, 50 g ţelină, 2 cartofi, 2 roşii, 1 ardei gras galben, 1 dovlecel mic, 2 linguriţe de ulei, sare, piper, pătrunjel şi leuştean

Mod de preparare: Se pune la fiert în apă cu sare morcovii şi ţelina rondele împreună cu ceapa tăiată în 4, pentru 20 de minute. Se adaugă apoi cartofii şi ardeiul cubuleţe, roşiile decojite şi dovlecelul rondele şi se mai lasă sa fiarbă la foc domol timp de 10 minute. După ce legumele s-au fiert, se scoate ceapa şi se aruncă, iar restul se pasează cu blenderul. Eu nu am scurs înainte legumele de zeamă, ci le-am pasat împreună, dar am obţinut o supă cremă cu consistenţa perfectă. Se toarnă apoi uleiul în supă împreună cu pătrunjelul şi leuşteanul tocat şi se mai dă un clocot. Se serveşte cu crutoane.

Sursa de inspiraţie: reclama de la Kaufland 🙂


Anunțuri

3 Răspunsuri to “Supă cremă perfectă”

  1. pansy 23/05/2012 la 21:44 #

    Imi plac supele crema !

  2. Danny Fox 01/06/2013 la 16:40 #

    NU POT SA CRED, ai stricat bunatate de crema de legume cu crutoane!
    UNDE-I SMANTANA?! De ce n-ai pus?!
    Singura scuza acceptabila ar fi ca n-aveai smantana in casa. 🙂
    Acum serios, asta este supa mea favorita de mai bine de 45 de ani… si mi-o prepar macar de 2 ori pe luna, in diverse variante, toate delicioase! Pornind de la baza de cartofi si morcov, poti sa-i adaugi orice tenta de gust vrei: mix legume, sparanghel, ciuperci, mazare, broccoli, dovleac etc. spre infinit…
    Acum 40 de ani, cand mi-o prepara mama, era o supa dificila care cerea mare volum de munca. Legumele se pasau de mana, cu lingura si strecuratoarea, plus operatia migaloasa de preparare a crutoanelor… Azi e simplu, eu pun legumele intregi iar blenderul face minunea! 🙂 Nici nu ma mai ostenesc sa tai cubulete, rondele sau altceva. Iar pentru crutoane cumpar paine feliata si cu cateva taieturi de cutit am facut cubulete! 🙂
    Dar, cu foarte putine exceptii, la sfarsit crema o dreg cu smantana. Am experimentat si cu iaurt gras, si fetelor care cauta ceva mai „light” s-ar putea sa le placa mai mult asa… :))
    Exista si o varianta in care adaugi niste oase afumate la legumele de fiert iar la sfarsit, in smantana pentru dres adaugi usturoi. Am descoperit-o la Singapore si mi-a amintit cumva de ciorba de burta 🙂
    Oricum, una peste alta, complimenti! Ti-a iesit bine! 🙂
    Un ultim sfat: De regula, cu cat este mai portocalie la culoare, cu atat e mai atragatoare. Ca s-o colorezi mai bine, dai un morcov pe razatoarea mica si-l calesti bine cu 2 linguri de ulei si un pic de apa spre sfarsit. Adaugi piureul astfel obtinut spre sfarsitul fierberii.
    Miammmm… am scris atat de mult ca mi s-a facut foame! Oare ce supa o sa-mi prepar azi? :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: