Supă de pui cu găluşte

31 dec.

Ingrediente: 6 morcovi, ½ bucată ţelină, 4 pulpe de pui (preferabil de casă), 2 cuburi Knorr de pui, boabe de piper, sare, pătrunjel, găluşte de griş (3 ouă, griş, 1 strop de apă)

Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert împreună cu cărniţa în apă rece. Se adaugă sare (mai puţină pentru că se va mai săra şi de la cubul Knorr) şi boabe de piper. La început se fierbe la foc tare, timp în care se va lua mereu spuma pe care carnea o va lăsa, cu ajutorul unei spumiere. Apoi se lasă să clocotească la foc mic până zarzavatul e fiert. Se scot legumele si se mai continuă fierberea până e gata şi carnea. Supa astfel obţinută se strecoară, se adaugă 2 cuburi Knorr de pui, se pune din nou pe foc. În acest timp se prepară găluştele: batem bine ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm grişul în ploaie şi amestecăm bine cu un tel.

Spre final, „speriem” găluştele cu un strop de apă, care le va ajuta să crească pufoase. Adăugăm griş până aluatul de găluşte prinde consistenţă, în aşa fel încât dacă îl lăsăm să curgă, trebuie să rămână urmele lui vizibile pentru câteva secunde.

Atenţie, găluştele trebuie puse în supă imediat ce le-am făcut. Se vor adăuga în supă în timp ce aceasta fierbe, folosindu-ne de o lingură, pe care o udăm mereu în supă.

Dacă nu sunteţi sigure de reuşita găluştelor, puteţi să le fierbeţi separat şi abia apoi să le adăugaţi în supă. Sau apelăm la supa cu tăieţei 😉 Lăsăm găluştele să fiarbă la foc mic. La final adăugăm pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: