Piept de pui delicios

30 Apr

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 ceapă, 1 ardei galben, 1 cutie de ciuperci, sare, piper, ulei, 1 linguriţă boia dulce, 1 lingură vârfuită de făină

Mod de preparare: Pieptul de pui se spală bine şi se taie cubuleţe mici. Se pune la călit în 2-3 linguri de ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi ardeiul cubuleţe. Când încep să se înmoaie, se adaugă şi ciupercile, se condimentează cu sare, piper şi boia, se toarnă 1-2 pahare de apă (în funcţie de cât de subţire sau grosuţă o vreţi la final), se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când cărniţa şi legumele sunt bine pătrunse, se face o dresătură dintr-o lingură de făină, care se toarnă peste păpică. Se mai dau 2 clocote şi mâncărica e gata. Se poate servi cu orez, mămăliguţă sau cartofi franţuzeşti, cum a fost cazul nostru.

Anunțuri

7 răspunsuri to “Piept de pui delicios”

  1. stefania 30/04/2012 la 09:26 #

    chiar e delicios, la cum arata!!!

    • Betty 04/05/2012 la 15:35 #

      Stefania, adevarul e ca in general mie imi place pieptul de pui, in multimea de combinatii in care il poti pregati, dar in felul acesta parca mi s-a lipit de inima 🙂 Mi-a placut tare mult

  2. ILEANA 30/04/2012 la 09:58 #

    super,mersi!

  3. Fab Chef 05/05/2012 la 00:41 #

    Delicios. Arata minunat.

    • Betty 09/05/2012 la 10:50 #

      Fab Chef, eu in general sunt multumita de ceea ce imi iese cand gatesc, dar mancarica asta parca mi-a intrecut asteptarile

  4. Dorina 25/08/2012 la 01:12 #

    se poate folosi ardei rosu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: