Prăjitura Rudy

18 Dec

prajitura rudy 6Pin păcate, aparatul foto nu mă mai ajută prea mult în ultimul timp, de aceea calitatea pozelor lasă de dorit, dar chiar și așa cum sunt…sper să încercați prăjitura aceasta, de altfel delicioasă.

Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă de 25 x 35 cm): 250 g unt, 400 g făină, 1 plic praf de copt, 4-5 linguri cacao, 150 g zahăr, 1 gălbenuș mare

Pentru cremă: 1,2 kg brânză de vaci, 375 g zahăr, 70-80 g griș (în funcție de cât de uscată e brânza), 5 gălbenușuri, 6 albușuri, un praf de sare, esențe dupa preferință (zahăr vanilat, esență de vanilie sau chiar rom)

Mod de preparare:

Pentru blat: Într-un bol punem făina, adăugăm praful de copt nestins, untul topit pe foc sau la microunde, cacaua, zahărul și gălbenușul. Amestecăm toate ingredientele foarte bine până obținem un aluat omogen pe care îl împărțim în 2 bile (una din ele e bine să fie puțin mai mare decât cealaltă). Punem bilele de aluat într-o folie alimentară și le lăsăm să se odihnească 2 ore în frigider sau o jumătate de oră în congelator, dacă ne grăbim🙂

Pentru cremă: Frecăm gălbenușurile cu zahărul și esențele. Adăugăm apoi brânza de vaci și grișul. Mixăm bine.

prajitura rudy 1Într-un bol separat, batem albușurile spumă cu un praf de sare. Le încorporăm apoi ușor, cu grijă, în compoziția de brânză.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, apoi luăm bucata mai mare de aluat din frigider și o radem în tavă.

prajitura rudy 3Deasupra turnăm compoziția de brânză.

prajitura rudy 4Apoi radem bila mai mică de aluat deasupra.

prajitura rudy 2Dăm tava la foc, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, până compoziția de brânză devine stabilă și nu mai joacă în tavă🙂. Timpul de coacere diferă de cuptorul fiecăreia.

prajitura rudy 5

7 Răspunsuri to “Prăjitura Rudy”

  1. Diana 18/12/2013 la 17:53 #

    Sper ca a ta sa va placa … ce-am facut eu , n-a prea avut succes si nu stiu de ce , poate-am lasat-o prea mult in cuptor , cine stie ?!?

    • Betty 18/12/2013 la 18:12 #

      Poate depinde si de reteta pe care ai folosit-o. Ma gandesc ca nu a fost asta…ca eu numa ce am postat-o🙂 Sau poate nu esti prietena foarte buna cu branza de vaci? Nu stiu…Mie mi-a placut de fiecare data. Mai ales dupa ce o scoti din cuptor si s-a racit un pic…si e asa usor crocanta😉

      • Diana 19/12/2013 la 13:07 #

        Sunt fan branza de vaci , dar poate nu in praji in combinatie cu cacao/ciocolata , doar in pasca ; data viitoare voi face reteta ta , sper sa-mi placa .

      • Betty 19/12/2013 la 20:49 #

        Cine stie, Diana? Da, poate combinatia nu iti place. Sau poate daca zici ca ai tinut-o mai mult la cuptor a devenit usor amarui blatul…

      • Diana 20/12/2013 la 09:27 #

        Betty , cre’ca si si … :))

  2. Alexandrina 26/12/2013 la 09:34 #

    Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Articolele zilei #4 | Podul Minciunilor - 21/12/2013

    […] dulce pentru Craciun – Prajitura […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: