Pară fondantă în rochie crocantă

6 Sep

O nouă reţetă super delicioasă şi aromată, simplă şi ea, dar de efect, cu pere sigur 🙂 pentru Provocarea lunii septembrie
Ingrediente:  1 pachet de foietaj, 6 pere, 400 ml de apă (eu am pus câtă a fost nevoie pentru a acoperi perele), 2 esenţe de rom, 4 linguri de zahăr, 1 esenţă de lămâie, 6 cuişoare nemăcinate, 1 linguriţă de scorţişoară, pentru uns: un gălbenuş de ou, o lingură de apă
Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi se fierb în apa în care adăugăm esenţele, cuişoarele, zahărul şi scorţişoara.
Perele trebuie să fie fierte, dar totuşi să rămână întregi.
Foietajul se taie fâşii subţiri.
Rulăm perele în foietaj după răcire, apoi le ungem cu oul bătut amestecat cu o lingură de apă.
Le dăm la copt până se rumenesc.Se pudrează pe deasupra cu zahăr fin şi se  pot servi cu frişcă şi fulgi de ciocolată…sau doar aşa 🙂
Anunțuri

25 Răspunsuri to “Pară fondantă în rochie crocantă”

  1. FLORY 06/09/2011 la 13:35 #

    Foarte apetisante si elegante perele!Pupici!

    • Betty 06/09/2011 la 17:35 #

      Flory, si mie mi se par asa elegante in rochite crocante si dantelate 🙂

  2. Dulcegarii culinare 06/09/2011 la 13:50 #

    ce dragalase sunt !! si gustoase fara indoiala!

    • Betty 06/09/2011 la 17:36 #

      Anto, gustoase de numa…pline de aroma dupa ce s-au scaldat bine in tot felul de mirodenii. Si apoi crocante…Pup!

  3. Daniela 06/09/2011 la 15:37 #

    Ce mult imi plac, sint ochioase… Sa incerci sa le fierbi in vin rosu, si-ai sa vezi ce aroma imbatatoare au…

    • Betty 06/09/2011 la 17:37 #

      Simpatica tu Daniela, cum le spui…ochioase :)) Cred ca de regula se fierb in vin, dar tot apa e mai sanatoasa. Si asa merg si pt copii 🙂

  4. diamar - bucataria galbena 06/09/2011 la 17:57 #

    Cred ca sunt tare gustoase.O zi buna.

    • Betty 07/09/2011 la 12:05 #

      Diamar, numai daca le incerci iti poti da seama ce gustoase sunt. Pupici

  5. Mihaela 06/09/2011 la 18:11 #

    Tare gustoasa rochie 🙂 Foarte frumos, imi place!

    • Betty 07/09/2011 la 12:06 #

      Mihaela, ma bucur ca iti plac. Si eu de cand le-am vazut, am zis….trebuie sa le incerc. Sunt prea frumoase si usoare ca sa nu le probezi

  6. adela zilahi 06/09/2011 la 21:25 #

    Foarte elegante aceste pere, cu siguranta sunt tare bune! Puup!

  7. Marin Licuta 06/09/2011 la 21:51 #

    Super delicioase si aromate!!! Pupici!

    • Betty 07/09/2011 la 12:07 #

      Licuta, te-as invita la una…dar nu mai sunt 😦

  8. cat's kitchen 06/09/2011 la 23:17 #

    pere imbracate de sarbatoare , numa bune ptr masa festiva a provocarii !!!! arata superb si sigur sunt ffff bune !!!!

    • Betty 07/09/2011 la 12:09 #

      Da, asa-i Magda. Le-am pus rochita de sarbatoare…ca doar trebuiau sa fie si ele imbracate adecvat pentru asa un eveniment 😛

  9. Alexandrina 07/09/2011 la 01:00 #

    Ce bine le sta perelor in rochite!! Imi place!

    • Betty 07/09/2011 la 12:09 #

      Alexandrina, ma bucur ca iti plac. Pup

  10. Alice 07/09/2011 la 13:59 #

    minunate pr provocare. Best!

    • Betty 07/09/2011 la 15:26 #

      Alice, esti o draguta. Mersi mult

    • Betty 10/09/2011 la 10:55 #

      Alice, mersi mult.Trebuia sa vin cu ceva sarbatoresc, nu? 🙂

  11. pansy 08/09/2011 la 22:39 #

    super!!!

    • Betty 10/09/2011 la 10:56 #

      Pansy, multumesc pt aprecieri.O zi frumoasa sa ai

  12. casutalaurei 09/09/2011 la 22:43 #

    Pfff, ce bina arata!

    • Betty 10/09/2011 la 10:57 #

      Laura, acelasi multumesc si tie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: