Sos de ciuperci şi praz

13 Ian

Ingrediente: 1/4 cană făină, 2 linguri de smântână, 4 linguriţe muştar Dijon, 1 cană supă de pui, 1 lingură de unt, 2 linguri de pesmet,  1 1/2 cană ciuperci proaspete, 3 cepe verzi, 1 praz
Mod de preparare: Într-un bol se mixează 2 linguri de făină cu smântâna, muştarul Dijon şi 2 linguri supă de pui. Într-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă restul de făină. Se stinge cu restul de supă de pui şi se amestecă continuu. Prazul se taie rondele.

Ceapa verde curăţată se taie mărunt, iar ciupercile se curăţă şi se taie felii.

Separat, într-o tigaie înăbuşim în puţin ulei ciupercile, ceapa verde şi prazul.

Apoi turnăm peste legume amestecul de unt, făină şi supă.

Fierbem la foc mic timp de 10 minute, amestecând continuu. La final se adaugă şi compoziţia cu smântână şi muştar şi se mai dă un clocot. Se serveşte alături de piept de pui, de preferinţă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: