Vinete cu roşii şi caşcaval la cuptor

3 Iul

Ingrediente: 2 vinete, 1 cutie cuburi de roşii, 100 g feta, 200 g caşcaval, ulei, făină, sare, piper, oregano, usturoi granulat

Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele de 2-3 cm grosime, se sărează şi se lasă 10-15 min să se odihnească. Între timp se desface cutia de roşii tăiate cubuleţe şi se condimentează cu piper, oregano şi usturoi.

Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică, iar feta se taie cubuleţe mici. Rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc în baie de ulei pe ambele părţi până capătă o crustă aurie. Se scot pe serveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Într-un vas termorezistent aşezăm în straturi vinete, cubuleţe de feta, sos de roşii, caşcaval până terminăm compoziţia şi dăm la cuptor pentru câteva minute până caşcavalul se topeşte frumos pe deasupra.

Atenţie câtă sare folosiţi! Trebuie sa luaţi în considerare ca feta este deja foarte sărată, tocmai de aceea eu am ales să nu mai pun sare deloc în sosul de roşii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: