Mă gândeam să traduc denumirea pentru că suntem totuşi în România, dar fiind o reţetă americană mi se pare că ar suna foarte şhod în româneşte şi şi-ar pierde oarecum farmecul, aşa că o las cu numele ei original 🙂 Deci, enjoy!
Un desert numai bun de păpat cu iubitul la căldurică pe o vreme aşa geroasă. Deci trimit reţeta să participe la Provocarea lunii februarie
Ingrediente: 8 linguriţe de unt, 3 felii potrivite de pâine, 100 g stafide, 100 g ananas din compot, 240 ml suc proaspăt stors de portocală, 900 ml lapte, 2 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, sucul de la o portocală, esenţă de portocale (opţional)
Mod de preparare: Se unge un vas de Yena (al meu a avut 20 x 20 cm, dar poate fi o idee mai mare, pentru că al meu a fost cam la limită :)) cu unt. Pâinea se taie cubuleţe, se aşează în vas şi se stropeşte cu 4 linguriţe de unt topit.
Peste pâine punem stafidele şi ananasul.
Apoi punem restul de pâine, pe care o stropim cu celelalte 4 linguriţe de unt topit. Turnăm peste toată compoziţia cele 240 ml suc de portocală şi lăsăm să se odihnească pentru 20-30 minute, până când pâinea absoarbe sucul.
Apoi se încălzeşte laptele împreună zahărul şi vanilia si esenţa de portocale, dar fără a fierbe. Separat se bat bine ouăle şi se adaugă amestecul de lapte plus jumătate din sucul stors de la ultima portocală. Turnăm cu grijă amestecul peste pâine.
Punem deasupra şi sucul de portocale rămas şi punem vasul la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau până când budinca capătă consistenţă.
Se serveşte cu linguriţa în castronele, rece sau caldă, după preferinţă.
Interesanta reteta si cred ca este si foarte gustoasa!Poate o voi incerca si eu intr-o zi!
Pupici!
Camy, chiar te invit sa o incerci. Copiilor cred ca le place in mod special!
Arata si suna bine,imi place combinatia!Pupici!
Eu as adauga la comentariul tau Flory ca miroase si are gust bun :)) Pupici si tie