Ghiveci de legume

19 Dec

Ingrediente: 2 cepe roşii, 4-5 cartofi, 2 morcovi, 1 cutie de porumb, 100 g orez, sare, piper, boia dulce, pastă de gogoşari, un cubuleţ Knorr de vită, ulei, pătrunjel

Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie cubuleţe mici şi se căleşte în puţin ulei.

Când devine sticloasă se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, ca la tocăniţă.

Tot odată cu cartofii punem şi morcovii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Adăugăm sare, piper, 1 linguriţă boia dulce, 1 lingură pastă de gogoşari şi cubuleţul Knorr împreună cu 3 căni de apă. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic. După 10 minute adăugăm orezul spălat în câteva serii de apă rece, iar după alte 10 minute porumbul scurs.

Amestecăm din când în când, având grijă în special să nu se prindă orezul. De aceea ar fi bine să folosiţi o oală dn teflon. La final adăugăm pătrunjelul.

Lăsăm oala acoperită cu un capac, pentru a se „umfla” orezul. În principiu, chiar dacă la început ghiveciul va fi mai zemos, orezul ar trebui până la final să absoarbă toată apa.

Se poate servi simplu sau cu o bucată de cărniţă lângă.

De asemenea, legumele folosite pot varia în funcţie de sezon. Se mai poate adăuga mazăre, fasole păstăi, varză, gulie, vinete, dovlecei, roşii…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: