Tort Babyshower

1 Oct

 

Ingrediente: 1 borcan/cutie piersici decojite (Olimpia sau First Fruit), 1 kg struguri negri, 1 kg struguri albi, 1 pachet (mare) pişcoturi (nu vă recomand de la Boromir pentru că nu se înmoaie aşa bine), 200 g zahăr, 200 ml apă, 3 plicuri gelatină alimentară Dr. Oetker, 500 ml frişcă lichidă, 1 iaurt mare Danone

Mod de preparare: Gelatina se dizolvă cu puţină apă din cele 200 ml. Restul de apă şi zahărul se pun pe foc.

Când fierbe şi zahărul e topit se adaugă gelatina dizolvată.

Gelatina trebuie dizolvată doar atunci, pentru că altfel se întăreşte repede. Se amestecă continuu, timp de 5 min, până începe să arate ca un sirop. O lăsăm la răcit, la temperatura camerei, amestecând în ea din când în când.

Între timp, îmbrăcăm o tavă cu folie de aluminiu.

Aşezăm fructe, în funcţie de decorul pe care îl dorim. Atenţie cum punem în special boabele de struguri, pentru că tortul va trebui apoi întors.

Sau altfel aranjate…

Frişca lichidă, rece de la frigider o batem 3 minute cu mixerul, la viteză mică, apoi o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm şi gelatina.

Batem totul cu viteză mare, până se îngroaşă.

Aşezăm cu grijă peste decorul de fructe frişcă cât să le acopere.

Apoi punem un strat de pişcoturi trecute prin siropul de la compotul de piersici pe care îl subţiem înainte cu 30-50 ml apă.

Tăiem cubuleţe fructele rămase.

Le amestecăm cu frişca rămasă şi o întindem peste pişcoturi. Deasupra vom termina tortul cu al doilea strat de pişcoturi trecute prin siropul de piersici.

Acoperim tortul cu folie de aluminiu şi îl lăsăm o noapte în frigider. A doua zi, îndepărtăm folia şi îl răsturnăm pe o tavă.

Babyshower-ul este o întâlnire surpriză care se organizează pentru o viitoare mămică, unde prietenele ei se întâlnesc cu ea cu câteva săptămâni înainte de a naşte şi cuprinde mai multe momente: dăruirea unor cadouri pentru mămică şi bebe, rugăciune , servirea mesei împreună, jocuri distractive, împărtăşirea unor experienţe. Pe lângă tortul special pe care îl pregătim cu această ocazie, întotdeauna mămica primeşte şi un altfel de tort…realizat din pampers 🙂 Acest gen de tort este însă un cadou care se poate oferi şi după sosirea acasă a bebeluşului, când mergeţi în vizită. De aceea, postez câteva imagini care vă pot inspira pentru realizarea unui astfel de dar.

„Creaţiile” mele:

Creaţiile lui Ani T.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Tort Babyshower”

  1. retete30minute 04/12/2010 la 10:34 #

    Betty sunt superbe torturile. Dar am si eu o prietena care are o fetitat si vreau sa-i fac un tort din scutece. Si nu inteleg cum se pot lega intre ele etajele din scutece…iimi explici te rog?:)

    • Betty 04/12/2010 la 13:32 #

      Ma bucur ca iti plac torturile, Adriana. Si eu am fost placut impresionata cand le-am vazut prima data. Ok, iti explic de la inceput cum se face un astfel de tort…Se ia fiecare pampers pe rand, se ruleaza strans si se prinde la mijloc cu scoth. Cand ai terminat cu toate pampers-urile (pentru un tort cu 3 etaje ai nevoie de aproximativ 70 pampers cu plus sau minus in functie de cat de strans le rulezi), iei un tub de carton de la rolele de bucatarie sau 3 tuburi de la hartie igienica pe care le pui unul deasupra celuilalt si le prinzi intre ele cu scoth. Si incepi sa cladesti primul etaj in jurul tubului, prinzand pampersii intre ei tot cu scoth. Daca faci tortul cu 3 etaje, primul etaj va avea 3 randuri de pampers, al doilea 2 randuri si al treilea unul singur. Deci secretul ca sa legi etajele intre ele este sa pui acest tub la mijloc care va fi suficient ca etajele sa nu alunece sau sa se desprinda unul de pe altul si de asemenea asta este secretul si ca tortul sa iti iasa rotund. La exterior poti sa il lasi simplu sau il poti decora cu sticlute, flori din sosetele, suzete etc. Daca vrei un tort mai colorat rulezi pampersul cu desenele in afara, daca il vrei alb rulezi invers. Sper ca ti-au fost de folos explicatiile. Spor la „gatit” si sper sa fie o surpriza placuta pentru prietena ta. Daca mai ai alte nelamuriri scrie-mi si incerc sa iti aduc explicatiile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: