Prăjitură Boema

4 Mai

Prăjitura Boema, în denumirea ei originală, cu mici modificări însă a mea 🙂 Mai precis, am renunţat la un strat suplimentar de frişcă, care venea întins peste cremă, considerând că oricum crema e destul de consistentă şi are în ea multă frişcă. Reţeta originală o găsiţi la Gaby. Oricum şi crema în sine mi s-a părut multă, drept urmare  cea care mi-a rămas am folosit-o la un alt desert….Dar despre el, într-un post viitor 😉

Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă de 25 *32 cm): 5 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 3 linguri de cacao, un praf de  sare, 3 linguri de apă, 1 plic praf de copt (nu apărea în reţeta originală)

Pentru cremă: 1 ou, 8 linguri de zahăr, 100 g unt, 3 linguri mari ness (eu am folosit cappuccino), 500 ml frişcă lichidă îndulcită, în plus mai avem nevoie de sirop de zahăr ars pentru însiroparea blatului

Mod de preparare

Pentru blat: Batem spumă albuşurile cu sarea. Adăugăm zahărul în ploaie şi mixăm până la diluarea cristalelor. Trebuie să avem o compoziţie lucioasă, fermă. Adăugăm apa, gălbenuşurile, cernem făina împreună cu cacaua şi praful de copt şi le adăugăm peste amestec, apoi omogenizăm uşor. Tapetăm tava cu hârtie de copt, turnăm compoziţia, nivelăm şi punem tava în cuptorul preîncălzit ; coacem blatul la foc mic până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă: Într-o cratiţă cu fund dublu puneţi oul, zahărul, ness-ul şi untul şi puneţi cratiţa la foc mic. Amestecaţi în continuu până se topeşte zahărul şi compoziţia începe să facă „bulbuci”. Lăsăm la răcit şi între timp mixăm frişca. Când compoziţia cu ness e complet rece o adăugăm, lingură cu lingură, peste frişca bătută şi mixăm bine (trebuie să fie o cremă fermă, foarte bine legată).

Preparăm de asemenea un sirop caramelizând 50-100 g zahar într-un ibric, îl stingem cu apă rece, punem înapoi pe foc şi lăsăm să dea câteva clocote până se desfac bucăţelele de caramel.

Aşezăm blatul răcit pe o tavă, îl însiropăm cu siropul rece.

Întindem uniform crema cu ness şi nivelăm cât de bine putem. Deasupra radem ciocolată sau punem bombonele de ciocolată.

Păstrăm prăjitura la rece până în momentul servirii. O tăiem uşor cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: