Prăjitură de criză

14 Feb

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 100 g zahăr, 125 g făină, 4 linguri de apă, 1 lingură de cacao

Pentru sirop: 6 linguri de zahăr, 250 ml apă, esenţă de rom

Pentru cremă şi decor: 2 plicuri budincă de ciocolată, 500 ml lapte, 6 linguri de zahăr, 1 compot de ananas, frişcă lichidă

Mod de preparare:

Blatul: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptat apa şi se amestecă până rezultă o cremă albicioasă. Făina se amestecă separat cu cacaua. Într-un bol separat se bat albuşurile spumă.

Se adaugă la compoziţia de gălbenuşuri, albuşurile şi treptat făina amestecată cu cacaua.

Turnăm compoziţia de blat într-o tavă de 23 x 33 cm acoperită cu hârtie de copt.

Coacem blatul în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Între timp preparăm siropul. Caramelizăm zahărul, stingem cu apă şi lăsăm pe foc până se topeşte tot caramelul. La final adăugăm esenţa de rom. După ce blatul s-a răcit, îl însiropăm cu siropul de zahăr ars care trebuie să fie tot rece.

Preparăm budinca conform instrucţiunilor de pe plic şi o punem caldă peste blat.

Aşezăm peste budinca rece ananasul.

Batem cu mixerul frişca lichidă şi o punem peste fructe.

Anunțuri

Un răspuns to “Prăjitură de criză”

  1. stan radu 15/01/2015 la 14:43 #

    este ff usor de pregatit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: