Mâncărică de vară

20 Iul

Reţeta aceasta o pregătea o prietenă de-a mea din adolescenţă. Şi cred că este de provenienţă din zona Olteniei. Oricum, se potriveşte foarte bine în perioada de vară.

Ingrediente: 8 ardei proaspăt copţi sau din congelator, 4 cepe, 2 roşii, sare, piper, ulei

Mod de preparare: Ardeii se coc şi se curăţă de pieliţă, dacă sunt proaspeţi sau se decongelează dacă sunt din congelator. Ceapa se curăţă, se spală, se taie ineluşe şi se căleşte în puţin ulei, într-o tigaie cu capac, la foc foarte mic.

Între timp, punem nişte apă la fiert, iar când clocoteşte punem în ea roşiile întregi şi le lăsăm 3-4 minute, până când pieliţa începe să crape. În felul acesta, le vom decoji cu mare uşurinţă.

Roşiile astfel decojite, se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă.

Se potriveşte gustul de sare şi piper. Mâncărica se lasă să fiarbă liniştit, cu capac, la foc mic până când ceapa şi roşiile sunt pătrunse bine. La final, se adaugă ardeii întregi şi se mai fierbe 10-15 minute.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Mâncărică de vară”

  1. Cristina 20/07/2010 la 19:05 #

    Mmmm… suna bine. Si daca mai pui si putin usturoi… cred ca e super. Trebuie s-o incerc.
    Multumim, Betty!

    • Betty 20/07/2010 la 22:10 #

      Da, se poate si cu usturoi. Desi nu am incercat. Astept sa imi spui cum ti-a iesit, in varianta asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: