Cheesecake cu piersici

29 Dec

Un tort cremos, fin, cu blat crocant din biscuiţi cu ciocolată…şi mai ales rapid-un tort preparat fără cuptor. Ce îţi poţi dori mai mult în aceste zile ocupate?

Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi, 50 g ciocolată de lapte, 100 g unt, 5 linguri zahăr pudră, 1 compot de piersici decojite, 200 ml frişcă lichidă, 500 g cremă de brânză proaspătă (tip quark), 1 sticluţă esenţă butter-vanilla, 1 plic gelatină alimentară Dr. Oetker, 1 plic de gelatină transparentă pentru tartă

Mod de preparare: Biscuiţii se sfărâmă foarte fin cu ajutorul robotului sau cu mâna. Într-o crăticioară se pune ciocolata şi untul şi se topeşte pe aburi (adică crăticioara cu untul şi ciocolata se aşează deasupra unei alte cratiţe în care e apă care clocoteşte ;)). Când amestecul s-a topit, se toarnă peste biscuiţii sfărâmaţi şi se amestecă bine bine (eu am amestecat până la urmă cu mâna) pentru ca sosul de ciocolată să pătrundă bine în biscuiţi.

Pe un platou se aşează un inel de tort sau se poate folosi doar inelul de la o formă de tort cu fund detaşabil. Se pun biscuiţii, se nivelează bine cu dosul unei linguri şi se dă la rece până când „blatul” se întăreşte.

Între timp, preparăm crema. Frişca lichidă rece de la frigider se mixează până când se întăreşte.

În alt castron se pune crema de brânză, zahărul pudră şi esenţa de vanilie şi se mixează bine. Gelatina alimentară se amestecă cu 100 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Apoi se toarnă într-o crăticioară şi se încălzeşte pe aburi, fără a o lăsa să fiarbă. Se amestecă frişca bătută cu amestecul de brânză şi gelatina răcită şi se mixează bine. Compoziţia rezultată nu e foarte tare, însă se va închega bine când tortul va fi pus la frigider.

Între timp tăiem şi piersicile bucăţele, păstrând câteva felii pentru decor.

Compoziţia de frişcă şi brânză se amestecă cu bucăţile de piersici.

Se aşează crema aceasta peste blatul de biscuiţi, se ornează cu feliile de piersică, iar deasupra se prepară gelatina pentru tartă, conform indicaţiilor de pe plic. Se dă la rece pentru minim 3-4 ore, apoi se îndepărtează inelul de tort (trecem cuţitul de jur împrejurul inelului) şi se poate servi.

Blatul de biscuiţi va fi puţin mai tare, având în vedere că tortul va fi servit din frigider, iar untul din compoziţie se va întări. Din aceeaşi cauză, blatul va avea şi tendinţa să se lipească de platou, însă se desprinde uşor cu lama cuţitului. Însă nu trebuie să vă speriaţi de aceste „piedici”. Oricum…gustul deosebit merită orice preţ 😉

Anunțuri

2 răspunsuri to “Cheesecake cu piersici”

  1. goldie 31/12/2010 la 16:57 #

    Un 2011 plin de bucurii iti doresc!

  2. vincent 08/01/2011 la 19:43 #

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: