Tocana porcului

17 Dec

Cine i-a pus numele aşa, nu ştiu. Dar cine a făcut-o prima dată, cu siguranţă a avut o idee bună 😉 Şi pentru că tot e perioada în care se taie porcii, am vrut să vă ademenesc un pic…mai mult pe cei care nu aţi tăiat încă, pentru că ceilalţi sigur l-aţi sărbătorit pe domnul purceluş, făcându-i o… tocană, în loc de tort :)) Râdem şi glumim, dar e bunăăă de numa!!

Ingrediente: 1 kg carne de porc (aici după preferinţă: pulpă, cotlet fără os, ceafă…mai macră, mai grăsuţă), 1 cârnaţ, 2 linguri de untură, 50 ml ulei de floarea soarelui, 100 ml apă, sare, piper, 3 căţei de usturoi

Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai măricele, iar cârnaţul proaspăt bucăţele de..un deget :). Punem carnea condimentată cu sare şi piper şi cârnaţul într-o cratiţă/tigaie adâncă/ceaun.

Punem peste ele untura, uleiul şi apa. Acoperim cu un capac şi dăm la foc mic mic, vreo oră bună. E neapărat la foc mic, că doar ştiţi că mâncarea cea mai bună iese la foc mic…aşa ca în Ardeal 😛 Când apa scade, deci spre final, adăugăm usturoiul tăiat feliuţe mai grosuţe, că altfel se arde şi stricăm toată treaba. Îndepărtăm capacul şi lăsăm cărniţa să se rumenească frumos. Şi gata. Şi apoi iute la masa…ce mai vreme de poze artistice. Doar savuram 🙂 Cu mămăliguţă bineînţeles şi neapărat cu murături.

Poftă bună să aveţi!

Anunțuri

8 Răspunsuri to “Tocana porcului”

  1. Gurmandino 17/12/2011 la 16:13 #

    Arata atat de bine tocana porcului incat mi s-a facut foame… Cred ca nu am mai mancat de ani multi :). In alta ordine de idei, te invit sa participi la concursul cu premii de Craciun pe care-l gazduiesc. Si, nu in ultimul rand, sarbatori fericite!

    • Betty 06/01/2012 la 10:01 #

      Gurmandino, multumesc frumos de invitatie. Din pacate nu am reusit sa particip 😦 Dar multumesc tare mult de invitatie si de urari. La fel iti doresc si eu tie

  2. Simona 17/12/2011 la 22:23 #

    Mi-ai facut pofta! Delicios arata! Pupici

    • Betty 06/01/2012 la 10:01 #

      Simona, si mie imi fac pofta acum…cand e doar amintire 🙂

  3. hapleablog 11/01/2012 la 18:35 #

    Vai cat de bine arata!!!

    • Betty 20/01/2012 la 18:27 #

      Irezistibila, asa-i, Victor? Numa mamaliguta calda ii mai lipseste cu care sa inmuiem pe acolo pe langa carnita 🙂

  4. MONICA 30/07/2013 la 15:53 #

    FORTE BUNA SI GUSTOASA ESTE RETETA VA MULTUMESC

    • Betty 30/07/2013 la 20:00 #

      Monica, eu iti multumesc pentru ca ai incercat-o si pentru impresii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: