Salam de biscuiţi

13 Ian

Ingrediente (pentru 3 suluri): 1 kg biscuiţi populari, 1 margarină Unirea, 3 pumni de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 esenţă de rom, 3 linguri vârfuite de cacao, 500 ml apă, opţional stafide, nucă, alune, rahat

Mod de preparare:

Biscuiţii se rup bucăţele mici (dacă doriţi să se vadă) sau se sfărâmă fin (dacă doriţi să obţineţi o compoziţie omogenă).

Într-o cratiţă mai încăpătoare puneţi restul ingredientelor.

Le amestecaţi pe foc până când margarina s-a topit şi compoziţia fierbe.

Se stinge focul. În compoziţia fierbinte se adaugă stafidele şi rahatul tăiat cubuleţe mici (în cazul meu), se amestecă şi se pun şi biscuiţii.

Se amestecă bine bine, până când tot lichidul e absorbit de biscuiţi. Se împarte compoziţia în 3 părţi egale. Fiecare parte se pune pe o bucată de hârtie de copt, se modelează cu mâna cât timp mai este cald, până capătă forma unui sul.

Se înveleşte apoi în această hârtie. Se taie doar după ce s-a răcit şi a stat 2-3 ore minim. Altfel riscăm să nu obţinem nişte felii compacte.

Anunțuri

14 Răspunsuri to “Salam de biscuiţi”

  1. Karin 13/01/2011 la 15:48 #

    Yummyyyyy 🙂

  2. Betty 13/01/2011 la 15:52 #

    Prompta ca in fiecare zi 😉

  3. Betty 13/01/2011 la 19:21 #

    Da…si mie totdeauna mi-a placut mult mai mult asa decat varianta in care nu se vad deloc biscuitii.

  4. betty 30/12/2011 la 16:02 #

    azi incercam manne va spun cum a iesit! multumesc

    • Betty 30/12/2011 la 16:18 #

      Daca respecti reteta, nu are ce sa nu iasa bun :). Trebuie numai sa se potriveasca si gusturile voastre 😉 Chiar astept sa-mi spui cum ti-a iesit, Betty.

  5. catalin 12/08/2012 la 00:02 #

    …ca sa iasa reteta buna puneti 1 litru de apa la 1 kg de bicuiti.

    • Betty 16/02/2013 la 21:11 #

      Catalin, daca pui la reteta asta 1 litru de apa pentru 1 kg de biscuiti, o sa iti iasa o compozitie fff moale, care nu are cum sa se lege. Asta avand in vedere ca reteta mea prevede si 250 de margarina, care topita fiind sporeste cantitatea de lichid. Nu stiu ce reteta ai tu, daca e cu margarina sau fara…dar pentru reteta pe care eu o am pe blog garantez ca la cantitatile indicate iese salamul de biscuti exact ca in poza.

      • mihai 17/02/2013 la 11:14 #

        Nu il ascultati pe catalin a citit gresit la 1 kg de biscuiti e 500 ml apa bafta betty

  6. mihai 16/02/2013 la 16:00 #

    bun f bun

    • Betty 16/02/2013 la 21:12 #

      Multumesc Mihai. L-ai probat? Sau spui ca e bun doar din poze? 🙂

      • mihai 17/02/2013 la 11:15 #

        da lam facut a esit exccelet credetima bafta mersy

  7. Betty 17/02/2013 la 20:06 #

    Mihai, ma bucur ca l-ai incercat si vorbesti pe probate. Probabil Catalin a citit gresit. Sper sa gasesti inspiratie si in alte retete de pe blog si sa le incerci. O seara frumoasa sa ai

    • mihai 17/02/2013 la 22:24 #

      Cu siguranta o sa incerc s i alte retete multumesc mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: