Prăjitură alb-negru cu cremă de vanilie

15 Ian

Prajitura alb-negru cu crema de vanilie 4Ingrediente

Pentru foi (tava de 23 x 33 cm): 300 g făină, 150 g untură (sau 200 g Rama), 2 gălbenușuri, 2 linguri cacao, 100 g zahăr, 7 g praf de copt, 1 praf sare, smântână (sau iaurt)

Pentru blatul de cocos: 6 albușuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos

Pentru cremă: 6 gălbenușuri, 5 linguri de făină, 3 pliculețe zahăr vanilat, 1 lingură zahăr + 200 g zahăr, 500 ml lapte, 200 g Rama pentru prăjituri (dacă vă place gustul, puteți adăuga în cremă esență de migdale)

Mod de preparare

Pentru foi: Făina se amestecă cu untura, la temperatura camerei, apoi se adaugă gălbenușurile și zahărul. Praful de copt se amestecă cu cacaua și sarea și se adaugă în compoziția pentru foi. La final, încorporăm smântâna cât să obținem un aluat elastic, ușor de întins. Compoziția se împarte în 2. Se ia o bucată și se întinde cu sucitorul într-o foaie care să acopere dimensiunea tăvii. Puteți să o întindeți direct pe hârtia de copt și apoi să le mutați împreună în tavă.

Pentru blatul de cocos: Albușurile se bat spumă tare cu zahărul și se adaugă nuca de cocos. Compoziția obținută o întindem peste prima foaie NECOAPTĂ.

Prajitura alb-negru cu crema de vanilie 1Luați a doua bilă de aluat maro pentru foi și întindeți o foaie cât dimensiunea tăvii, tot pe o hârtie de copt. Puneți peste blatul de cocos necopt a doua foaie NECOAPTĂ, cu hârtia în sus, apoi desprindeți hârtia cu ușurință, ca în imaginea de mai jos🙂

Prajitura alb-negru cu crema de vanilie 2Se pune prăjitura la cuptor- preîncălzit, la 180 grade, până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul alb-negru la răcit.

Pentru cremă: Gălbenușurile le frecăm cu 5 linguri de făină,o lingură de zahăr și zahărul vanilat. Adăugăm treptat 500 ml lapte. Punem compoziția la fiert, amestecând mereu cu un tel, până se îngroașă. Lăsăm crema să se răcească. Mixăm margarina Rama pentru prăjituri (la temperatura camerei) cu 200 g de zahăr. Adăugăm apoi câte o lingură de cremă RECE în unt, până o încorporăm pe toată.

Crema se întinde deasupra blatului alb-negru răcit și se ornează cu cacao sau ciocolată rasă. Se servește rece.

Sursa de inspirație

Prajitura alb-negru cu crema de vanilie 3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: