Cartofi franţuzeşti

2 Iul

Ingrediente:1 kg de cartofi, 2 ouă, 200 g caşcaval, 200 ml lapte, o roşie, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă la răcit, apoi se taie rondele. Caşcavalul se rade, ouăle se bat cu un praf de sare şi cu laptele, iar roşia se taie felii. Se unge un vas termorezistent cu unt, se aşează în straturi rondele de cartofi, se condimentează cu sare şi piper.

Se toarnă peste oul bătut cu lapte, se presară caşcaval.

Se continuă aşezarea în straturi până la terminarea ingredientelor. Deasupra se ornează cu felii de roşii şi se dă la cuptor până se rumeneşte totul frumos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: