Hushur

4 Dec

Placinta mongola cu carneHushur e denumirea plăcintelor tradițional mongole, umplute de regulă cu carne de oaie sau capră și prăjite. Pentru cei care doriți să vă îmbogățiți cunoștințele în domeniul culinar, vă invit să le probați.

În curând…poze și cu etapele modului de preparare😉

Ingrediente

Pentru umplutură: 1 kg carne de porc (sau vită, oaie), 1 ceapă, sare, piper, 2 căței de usturoi

Pentru aluat: 4 1/2 căni de făină, 1/2 linguriță sare, apă (cât să rezulte un aluat elastic, nelipicios), ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru umplutură: Carnea se macină împreună cu ceapa și usturoiul. Se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie, folosind 1-2 lingurițe de ulei, se prăjește carnea de jumătate.

Pentru aluat: Se amestecă făina și sarea. Se adaugă apă până obținem un aluat elastic. Se împarte aluatul în 4 bucăți. Din fiecare bucată, se întinde o foaie subțire pe o suprafață foarte puțin înfarinată. Se decupează cercuri cu ajutorul unui castronel. Pe fiecare cerc se pune o lingură de amestec de carne, se îndoaie și se lipesc marginile, cu o furculiță, cu o formă specială sau „croșetându-le” cu degetele.
Se prăjesc apoi în ulei încins (dar puțin, nu în baie de ulei) pe ambele părți, până se rumenesc. Se servesc fierbinți alături de o salată de crudități, ketchup sau sos de soia.
Hushur 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: