Clătite bogate

26 Iul

Ingrediente

Pentru clătite: 250 g făină, 2 ouă, 1/2 linguriţă sare, apă şi lapte (jumătate-jumătate cât să rezulte un aluat de clătite de consistenţa unei smântâni mai subţiri), ulei pentru prăjit clătitele

Pentru umplutura de legume: 1 ardei gras galben, 1 roşie, 1/2 vânătă, 1 ceapă, 1 borcan de ciuperci, 1 cutie mică de porumb, sare, piper, ulei, 1 ou

Pentru omletă: 4 ouă mari, sare, piper, busuioc

În plus: felii subţiri de şuncă şi de caşcaval

Mod de preparare

Pentru clătite: Se pun toate ingredientele într-un bol şi se amestecă cu mixerul vertical/blenderul pentru a nu se forma cocoloaşe. Se încinge tigaia (de la Fissler evident :)), se pune un strop de ulei şi se pune câte un polonic de aluat în tigaie, cât să rezulte o clătită subţire.

Eu am obţinut 12 clătite, din care 7 le-am umplut cu amestecul de mai sus.

Pentru umplutura de legume: Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mici.

Se călesc în puţin ulei până se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu un ou bătut.

Pentru omletă: Se sparg ouăle într-un bol, se condimentează cu sare, piper şi busuioc şi se bat bine cu furculiţa. Se prăjeşte omleta pe ambele părţi într-o tigaie cu puţin ulei. Se taie apoi fâşii lungi şi subţiri.

Asamblare:Umplem clătitele pe rând, cât timp sunt calde, imediat ce s-au prăjit, în modul următor: peste clătita caldă aşezăm 2 felii de caşcaval şi 2 felii de şuncă.

Deasupra punem 2 linguri din compoziţia de legume şi fâşii de omletă.

Îndoim marginile peste umplutura din mijloc, prindem cu scobitori dacă e nevoie şi aşezăm clătitele într-o tavă, una lângă alta.

Înainte de a le servi le punem pentru 5-10 minute la cuptor pentru a se rumeni frumos şi a se topi caşcavalul.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Clătite bogate”

  1. Bianca 26/07/2012 la 16:52 #

    Nu am incercat niciodata sa fac asa umplutura, arata foarte bine

  2. Betty 26/07/2012 la 19:44 #

    Nici eu nu am mai incercat varianta asta pana acum, dar au avut un gust special. Chiar bune din punctul meu de vedere

  3. valentina ionita 04/08/2012 la 09:39 #

    Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata…Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos… Daca mai ai vreun vot si pentru mine… Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
    Pupici si multa bafta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: