Mă tot minunez de priceperea bărbaţilor în bucătărie! De fapt, despre alţii doar am auzit…pentru că de probat am încercat doar mâncare gătită de mâna soţului meu. După cum vă puteţi da seama din ceea ce veţi vedea mai jos, din nou am fost surprinsă de o invenţie culinară cu ingrediente găsite prin frigider, învăluite într-o combinaţie de condimente cel puţin interesantă. Chicotind împreună pe marginea gustului ei, ne-am decis să numim această bunătate „orez thailandez”.
Ingrediente: 4 căţei de usturoi, 1 ceapă albă, 1 ardei gras roşu, 1/2 dovlecel, 2 morcovi, 1/2 cană de orez, o cutie de ton mărunţit, 100 g batoane de surimi, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia, oregano, rozmarin, boia iute, praf de curry, 1/2 pahar vin roşu
Mod de preparare: Orezul se spală şi se pune la fiert în multă apă cu sare. Legumele se curăţă şi se spală. Morcovii se dau pe răzătoarea mare. Dovlecelul se taie cubuleţe. Usturoiul felii, iar ceapa şi ardeiul julien.
Se încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă mare (ideal ar fi un wok) şi se pun toate legumele, la foc mare, amestecându-le des.
Când încep să se rumenească se condimentează cu sare, piper, boia iute, oregano, praf de curry, rozmarin şi puţin sos de soia.
Se dă focul mic, se adaugă 1/2 pahar de vin şi 1/2 pahar de apă şi se lasă să fiarbă pentru 5-10 minute, până lichidul se evaporă şi legumele sunt pătrunse bine. Se adaugă batoanele de surimi tăiate cubuleţe.
După 5 minute, adăugăm tonul scurs şi orezul fiert şi finalizăm gustul cu sos de soia.
mai bine zis orez uturez
🙂 Da, merge si asa…cu nume din-asta original 😉
Adica cum? Faceti haz pe seama numelui meu 😛 Vai vai …