Prăjitură cu brânză de vaci şi bezea

17 Ian

Am văzut în ultima vreme aşa de multe reţete îmbietoare de prăjituri, încât cred că ar trebui să prăjituresc în fiecare zi ca să le pot încerca pe toate 🙂 Şi cum lucrul acesta nu e posibil, o iau uşurel, cu care mi se pare potrivită pentru fiecare moment. De data aceasta am avut chef de ceva fără cremă, fără ciocolată, ceva mai uşurel…Şi pentru că am ochit această reţetă pe Bucătăraş, am încercat-o. Şi mi s-a părut tare bună !!!
Ingrediente
Aluat fraged (pentru o tavă de 25×37 cm): 80 g unt, 80 g zahăr, 200 g făină, 1 ou, 1/2 plic praf de copt
Umplutura: 3 gălbenuşuri, 1 ou, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g brânză de vaci, 1 plic budincă de vanilie, 500 ml lapte
Bezeua: 5 albuşuri, 5 linguri de zahăr

 Mod de preparare

Aluat fraged: Amestecăm toate ingredientele şi frământăm până obţinem un aluat omogen pe care îl întindem cu degetele în tavă. Dacă vi se pare că aluatul nu se „leagă” puteţi adăuga 1-2 linguri de lapte.

Umplutura: Mixăm oul cu gălbenuşurile, cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adăugăm uleiul treptat (ca la maioneză), brânza de vaci şi laptele amestecat cu plicul de budincă. Această cremă care este foarte foarte lichidă o turnăm peste aluatul fraged şi dăm la cuptor până se coace.

Pentru bezea: Mixăm albuşurile spumă tare, punem şi zahărul, mixând în continuare până se dizolvă zahărul şi spuma se întăreşte. Această bezea o punem peste prajitura coaptă. O puteţi întinde drept sau îi puteţi face câteva moţuri 🙂

O mai lăsăm în cuptor până bezeaua se aureşte.

Se porţionează după ce s-a răcit complet. Dacă nu o consumaţi în aceeaşi zi, păstraţi-o la rece.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Prăjitură cu brânză de vaci şi bezea”

  1. Diana 20/10/2012 la 13:48 #

    minunat!!,insa oare daca as pune si putina smantana in branzica ar face rau?

    • Betty 20/10/2012 la 19:59 #

      Diana, nu cred ca ar strica daca ai pune niste smantana! Din contra, cred ca ar iesi ceva tare bun 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: