Fructe de toamnă gratinate

10 sept.

Reţeta e preluată din Practic în bucătărie nr. 10/2006

Ingrediente: 1 ciorchine de struguri, 2 nectarine, 150 g smântână, 125 ml lapte, 2 ouă, 80 g zahăr, 1 lingură de făină, 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare: Boabele de strugure se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Nectarinele se taie cubuleţe. Se unge un vas termorezistent sau o formă mică de tort cu margarină şi se aşează în ea fructele.

Într-un bol se freacă ouălele cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina, iar la sfârşit se toarnă încet amestecul de lapte şi smântână pe care l-am încălzit mai întâi.

Turnăm compoziţia de ouă şi lapte peste fructe.

Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până compoziţia de deasupra începe să se închege şi să se rumenească pe margini.

Gustul şi consistenţa care înclină puţin spre crema de zahăr ars combinat cu aroma strugurilor şi a nectarinelor te îmbie să mai repeţi această experienţă culinară rapidă şi uşoară. E foarte bună servită rece, de la frigider…dacă mai ai răbdare 🙂 Şi dacă insişti, s-ar putea să o poţi tăia şi felii…dacă nu, o papi direct cu linguriţa, cu multă poftă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: