Prăjitură Kinder Pingui

15 Sep

O prăjitură fină, pufoasă, cremoasă…un deliciu care mi-a făcut cu ochiul de când l-am zărit prima dată pe blogul Laurei Sava. De atunci mi-am propus să o încerc şi acum, luând în calcul că mai am doar vreo 3 săptămâni până ar trebui să nasc, am hotărât să nu mai amân…Nu de alta, dar cine ştie dacă după aceea voi mai avea timp de astfel de bunătăţi😉 Până şi tata, care e greu de impresionat, a fost de părere că de mult timp nu a mai mâncat o prăjitură atât de bună!

Ingrediente:

Pentru foi (pentru tavă de 28/36 cm):
10 ouă, 200 grame zahăr, 2 pacheţele zahăr vanilat, 5 linguri de pesmet alb fin, 5 linguri pline de făină, 5 linguri pline de cacao amară, 5 linguri de miere, 1 plic şi jumătate praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei

Pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă, 200 ml smântână dulce (Dorna roşie), 1 pacheţel de gelatină alimentară, 3 linguri de lapte, 2 linguri de miere, 1 fiolă de esenţă butter-vanille

Pentru glazura 1: 120 g ciocolată cu lapte, 70 g unt, 1 lingură de apă, 2 linguri de ulei

Pentru glazura 2: 220 g ciocolată cu lapte, 100 g unt, 3 linguri de ulei, 1 lingură de apă, 1 lingură zahăr praf

Mod de preparare:

Foile: Se separă ouăle şi se bat cele 10 gălbenuşuri cu zahărul şi zahărul vanilat câteva minute la viteza cea mai mare.

Amestecul trebuie să fie o cremă densă.

Se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi pesmetul.

Se mixează uşor, la viteza cea mai mică, rezultând o compoziţie vâscoasă.

Se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se mixează la viteză mică.

Cele 10 albuşuri se bat spumă tare împreună cu praful de sare.

Se amestecă foarte uşor, prin răsturnare, compoziţia de cacao cu spuma de albuşuri. Compoziţia finală este destul de lichidă. Se împarte în 2 părţi egale, care se toarnă în 2 tăvi de aceeaşi mărime, tapetate cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mic. Sunt gata in 10-15 minute. Le laşi să se răcească fără a îndepărta hârtia.

Glazura 1: Între timp se prepară glazura 1, din toate ingredientele care se amestecă şi se topesc pe aburi.  Se dă de o parte să se răcorească.

Crema: Se mixează frişca împreună cu smântâna dulce la viteză mare până stă băţ. Gelatina se înmoaie în 6-7 linguri de apă şi se încălzește pe foc, până se topește. Atenție să nu fiarbă! Când s-a mai răcorit se toarnă peste frişcă, se adaugă şi laptele, mierea, esenţa şi se mixează din nou bine.

Asamblare: Între timp foile s-au răcorit, aşa că trecem la asamblarea prăjiturii. Pe una din foi se pune 1/3 din cremă, netezind foarte bine, ajutându-ne, la nevoie, de un cuţit umed cu lamă lungă.

Peste cremă se pune glazura 1, care s-a răcit şi ea între timp, la temperatura camerei. Prăjitura se dă apoi la congelator pentru câteva minute, doar cât să se întărească glazura. Se poate pune şi în frigider, doar că durează mai mult procesul de întărire.

Glazura 2: Între timp se prepară glazura 2, identic ca şi prima, din toate ingredientele specificate. Ambele glazuri sunt lichide în momentul servirii, însă încep să devină mai închegate, de genul unei budinci, pe măsură ce se răcesc. Apoi, cât timp stau în frigider se vor întări de tot.

Asamblare: Se scoate prăjitura cu glazura întărită din congelator şi deasupra se pune, lingură cu lingură, 1/3 din cremă, nivelând foarte bine suprafaţa.

Peste cremă se pune a doua foaie şi apăsăm uşor pentru ca foaia să se lipească bine de cremă. Peste foaie întindem glazura 2 şi o punem din nou în congelator până se întăreşte. Când o scoatem, întindem şi ultima porţie (1/3) din cremă şi radem deasupra ciocolată.

O lăsăm peste noapte la rece, iar a doua zi o tăiem cu un cuţit înmuiat mereu în apă fierbinte.

Până la urmă a ieşit atât de înaltă, încât am servit-o ca pe tort, cu linguriţa🙂

Eu am pus prima data glazura 1, apoi glazura 2. Însă a doua, fiind şi dublă ca şi cantitate s-a întărit mult mai tare decât prima şi din cauza asta tortul a devenit un pic dificil de păpat. De aceea, cred că ar fi mai bine dacă ordinea în care sunt puse glazurile ar fi inversate…Oricum, acesta a fost un detaliu nesemnificativ, pentru că musafirii au fost foarte plăcut impresionaţi atât de aspectul ei, cât mai ales de gust.

6 Răspunsuri to “Prăjitură Kinder Pingui”

  1. Flavius Tomuletiu 13/01/2011 la 16:58 #

    pare excelenta😀 o sa incerc si io sa vad daca imi iese la fel de buna ca a ta. mersi de reteta

    • Betty 13/01/2011 la 17:35 #

      Pare si e😀 Numai sa respecti dimensiunile la tava. Si chiar si asa o sa vezi ca iti iese foarte inalta pentru o prajitura. Nu stiu cat iti poti da seama din pozele mele, dar e ca un tort dreptunghiular. Succes in preparare. Sa-mi spui cum ti-a iesit, Flavius.

  2. Ciprian&monica 10/03/2011 la 12:53 #

    Buna Betty. Ne plac mult retele tale. Nu le-am incercat, ca nu avem inca o casa a noastra. Dar, ar fi de folos daca ai face si un pret aproximativ pentru fiecare reteta, avand in vedere ca oricum le cumperi. Multumim.

    • Betty 10/03/2011 la 13:00 #

      E o bucurie ptr mine de fiecara data cand aud ca va plac retetele mele, pentru ca asta inseamna ca veti reveni in vizita. Si pana la urma sa va fie de folos…asta e si scopul blogului. Sper sa aveti cat mai curand si o casa a voastra, ca sa le puteti si proba. Cat despre un pret aproximativ al fiecarei retete..nu m-am gandit la varianta asta, dar poate pe viitor o sa apara si el. Multumesc de sugestie.

  3. Dorina 28/05/2012 la 23:27 #

    supr,super buna am facut-o zilele trecute…:).ai un site minunat cu niste retete minunate:)

    • Betty 29/05/2012 la 10:54 #

      Dorina, multumesc mult pentru aprecieri. Fain ca ai incercat-o si ti-a placut ce a iesit😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: