Mucenici dobrogeni

12 Apr

Ingrediente: 200 g mucenici, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă esenţă de rom, 1/2 linguriţă sare, 1 linguriţă de scorţişoară, coaja rasă de la o lămâie şi de la o portocală, 150 g nuci, 1,5 l apă

Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu 1,5 litri de apă, în care se adaugă zahărul, sarea şi zahărul vanilat, amestecând până când se dizolvă. În timp ce fierbe apa se toacă nuca (eu doar am mărunţit-o cu cuţitul), se rade coaja de lămâie şi de portocală. Când  apa dă în clocot, adăugăm mucenicii şi îi lăsăm să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, amestecând uşor.

La final se adaugă esenţa de rom, apoi se stinge focul, se acoperă oala cu un capac şi se lasă amestecul să se aburească timp de 30 de minute. După acest timp, se adaugă coaja de lămâie şi cea de portocală împreună cu scorţişoara şi se amestecă bine. Lăsăm încă 5 minute să se pătrundă gusturile, cu capacul acoperit. La final, luăm mucenicii cu o spumieră, îi punem pe o farfurie, presărăm nucă peste ei şi îi servim calzi sau reci, după preferinţă.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Mucenici dobrogeni”

  1. Brindusa @ Cooking with my soul 13/04/2012 la 14:19 #

    Iti doresc sa ai un Paste luminat, linistit si cu ganduri bune. Hugs.

    • Betty 27/04/2012 la 11:43 #

      Brandusa draga, multumesc ca te-ai gandit la mine…chiar in toiul pregatirilor de Pasti. Aceleasi urari si din partea mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: