Tiramisu

25 Ian

Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi (48 buc), 250 g Mascarpone, 200 ml frişcă lichidă Hulala, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 2 plicuri cappuccino cu ciocolată, ½ esenţă de rom

Mod de preparare: Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte.

Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul…

…până devine un amestec cremos.

Apoi se amestecă cu Mascarpone.

Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă.

Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular.

Peste ele se întinde jumătate din cremă.

Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată.

Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.


Anunțuri

7 Răspunsuri to “Tiramisu”

  1. Andrea 25/02/2011 la 19:04 #

    Ce bine arata 🙂 Chiar ca as manca acum o bucata de Tiramisu!

    • Betty 08/06/2012 la 12:40 #

      Multumesc, Andreea! Sa stii ca si eu as manca :)E tare bunn!

  2. dora 05/06/2012 la 06:16 #

    buna..referitor la reteta…albusurile??nu se mai folosesc?

    • Betty 08/06/2012 la 12:42 #

      Buna Dora. Nu, albusurile nu se folosesc in reteta asta, doar galbenusurile. Dar le poti folosi la alte retete, cum ar fi: checul rotund, prajitura cu branza de vaci si bezea sau negresa din albusuri cu bezea

  3. Cretu Veronica 16/08/2012 la 22:18 #

    Buna seara.
    Am gasit reteta si poza postata aici https://bettykitchen.wordpress.com/2011/01/25/tiramisu/

  4. Danut Bucataru 09/08/2013 la 01:49 #

    Am facuto e super,nu stiu daca mia esti exact la fel.

    • Betty 09/08/2013 la 18:21 #

      Danut, daca ai respectat reteta e foarte probabil ca ti-a iesit la fel ca al meu. Oricum, cel mai important este ca ti-a placut, nu? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: