Plăcintă cu dovlecei şi morcovi

24 Sep

Reţetă văzută la Laura Adamache. Plăcut culoarea. Probat rapid. Plăcut tare tare lu’ Becky (11 luni) 🙂

Ingrediente (pentru o tavă 20 X 20 cm): 5 ouă, 500 g dovlecei, 150 g morcovi, 120 g făină, 110 ml ulei floarea soarelui, 120 g caşcaval, 1 ceapă mică, 1/2 plic praf de copt, sare, piper

Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi morcovii şi îi dăm prin răzătoare. Într-un vas de plastic, amestecăm ouăle cu uleiul şi apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe.

Adăugăm caşcavalul ras şi morcovii…

…dovleceii (înainte de a adăuga dovleceii îi stoarcem bine ca să eliminăm apa) şi ceapa dată prin răzătoare.

Amestecăm bine totul. Acoperim tava cu hârtie de copt şi turnăm amestecul.

Coacem plăcinta la 180°C, cuptor preîncălzit, pe treapta a doua de jos în sus, pentru 30-35 minute.

Se poate servi caldă sau rece, după preferinţă.

Ps. Eu am folosit o tavă puţin mai mare, dar cred că a ieşit la fel ca a Laurei, ca grosime.

Anunțuri

14 răspunsuri to “Plăcintă cu dovlecei şi morcovi”

  1. Muresan Corina Daniela 25/09/2011 la 10:01 #

    Frumoasa tare! Ar trebui s-o incerc, poate i-ar placea si lu’ Eliza (1 an si 11 luni) 😀 >:D<

    • Betty 25/09/2011 la 16:32 #

      Corina, eu zic sa o incerci, ca daca i-a placut lu Becky sunt mari sanse sa ii placa si Elizei

  2. My Fancy Cake 25/09/2011 la 12:07 #

    Foarte faina placinta!

    • Betty 25/09/2011 la 16:33 #

      Ralu, mersi de aprecieri. Ma bucur ca iti place

  3. cat's kitchen 25/09/2011 la 19:43 #

    si mie mi-a facut cu ochiul , trebuie sa o incerc si eu!!!

    • Betty 26/09/2011 la 15:30 #

      Cat’s kitchen, eu zic sa o incerci. Poate iti place 🙂

  4. Raluca 29/09/2011 la 10:50 #

    Placut tare tare si Ralucai 🙂

    • Betty 29/09/2011 la 10:56 #

      🙂 Ma bucur Raluca ca ti-a placut

  5. SimonaP 29/09/2011 la 20:17 #

    Foarte gustoasa trebuie sa fie placinta asta !!!

    • Betty 30/09/2011 la 10:59 #

      Sincera sa fiu, Becky cea mica a noastra a fost mai incantata de gust decat mine…:) Dar cine stie, poate tie ti se pare interesanta, ca gusturile difera mult

  6. Surdu Cristina 20/04/2013 la 22:18 #

    Foarte buna placinta …. imi pare rau ca nu am descoperit-o mai repede …. i-a placut tare lui Tobias ….. la Lea mai trece ceva timp pana sa o incerce!!!…Multumim de reteta! 🙂

    • Betty 20/04/2013 la 23:47 #

      Cristina, ma bucur ca i-a placut lui Tobias. Si Becky a fost incantata cand am facut-o. Si e fain ca de multe ori piticii nu prea mananca legumele, dar cu placintuta asta ii faci sa pape si morcovii si dovleceii. Sper sa aiba si Lea, la vremea potrivita aceeasi impresie buna ca si Tobias 😉 Multa putere iti doresc cu piticii, Cristina!

  7. andreea 28/10/2014 la 15:13 #

    am facut si eu aceasta reteta si a iesit minunata, doar ca nu stiu care trebuia sa fie gustul ei pt ca in loc de dovlecei am folosit dovleac placintar(ca am destui)si nu mai stiu ce sa fac din ei:) mersi Betty pt reteta:*

    • Betty 29/10/2014 la 02:58 #

      Andreea, gustul placintei facute cu dovlecei sigur e diferit de placinta facuta cu dovleac, dar e fain ca ai incercat-o si asa si daca v-a si placut, e perfect 😉 Sper sa mai gasesti si alte retete cu dovleac, ca sa-l folosesti pe cel care il mai ai. Eu nu sunt asa prietena cu gustul lui, de aceea la mine pe blog nu o sa gasesti retete cu acest ingredient 🙂 O singura data cred am facut o prajitura mai deosebita si am folosit dovleac placintar in crema, dar a fost ff buna. Insa nu mai reteta 😦 O zi buna iti doresc, Andreea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: