Cornuri bicolore cu cocos

24 aug.

Vă plac cornurile? Nouă da! Mai ales acestea, care sunt super pufoase, însiropate, cu aromă de rahat şi nucă de cocos…care te îmbie să le mănânci calde prin mirosul pe care îl împrăştie prin toată casa :))

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 ml lapte, 3 linguri de zahăr, 2 linguri + 800 g făină, un cub de drojdie proaspătă, un praf de sare, esenţă de vanilie, esenţă de rom, 3 ouă, 200 ml ulei, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, rahat

Pentru sirop şi decor: 400 g zahăr, 200 ml apă, nucă de cocos

Mod de preparare:

Se amestecă laptele fierbinte cu cele 3 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, sarea şi drojdia. Se bat cu telul să se amestece bine şi se lasă deoparte.

În alt castron se bat cu telul ouălele întregi cu uleiul şi praful de copt.

Prima compoziţie se pune peste a doua, amestecând până se omogenizează. Se adaugă 800 g făină şi se frământă în castron.

Dacă mai e nevoie, se mai poate adăuga făină, până se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Nu e nevoie să lăsăm aluatul la dospit, pentru că oricum cornurile vor creşte mari.

Se împarte aluatul în două. Într-o bucată adăugăm esenţa de vanilie şi frământăm, iar în cealaltă esenţa de rom şi 2 linguri de cacao.

Aluatul galben se împarte în 3 bucăţi egale.

Iar aluatul negru tot în 3 părţi egale.

Se ia pentru început o bucată maro, se întinde o foaie subţire, iar apoi se decupează marginile cu ajutorul unui capac mai mare.

Se procedează la fel cu o bucată de aluat galben.

Foaia albă se suprapune peste cea maro şi se apasă peste ele cu sucitorul pentru a nu se dezlipi la copt. Se împarte foaia în 6 sau 8 bucăţi (în funcţie de cât de mari vrei să fie cornurile). Fiecare triunghi se umple cu rahat sau gem, se crestează partea lată şi se rulează fiecare cornuleţ începând dinspre vârf spre partea lată (deci invers decât normal) şi apăsând cu mâna deoarece se desfac la coacere.

Aşa procedăm şi cu celelalte bucăţi de aluat.

Dăm tava cu cornurile la copt, în cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute.

Între timp, fierbem un sirop din cele 400 gr zahăr şi 200 ml apă şi după ce scoatem cornurile din cuptor şi le lăsăm să se răcorească puţin, trecem fiecare cornuleţ din abundenţă prin acest sirop, apoi prin nucă de cocos. Siropul trebuie să fie rece.

Sunt aspectuoase, foarte pufoase şi gustoase.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: