Pilaf de orez

3 Aug

Ingrediente: 2 cepe, 1 morcov mare, o cană (de 250 ml) de orez, sare, condiment de pui, ulei, pătrunjel

Mod de preparare: Ceapa se taie cubuleţe şi se căleşte în puţin ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare.

Se condimentează, se adaugă 4 căni de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când ceapa şi morcovul sunt fierte. Se adaugă şi orezul şi se mai lasă la fiert până bobul e bine pătruns şi apa scade.

Eu îl fac pe foc pentru că am o cratiţă antiaderentă şi deci nu am probleme cu el să se lipească. Însă dacă nu dispui de o astfel de cratiţă, după ce adaugi orezul, îl poţi pune în cuptor pentru 15 minute şi amesteci în el din când în când. La sfârşit adaugi pătrunjel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: