Mini cheesecake cu vişine

10 Mai

Ingrediente (pentru o formă mică cu diametrul de 20 cm): 75 g unt la temperatura camerei, 100 g zahăr, 2 ouă, 250 g brânză de vaci, 200 g cremă de brânză, 50 g griş, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură coajă rasă de lămâie, 1 compot de vişine fără sâmburi (sau 200 g vişine proaspete)


Mod de preparare: Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă câte un ou pe rând şi se mixează bine. Apoi se adaugă brânza de vaci, crema de brânză, grişul, coaja şi zeama de lămâie. Amestecul obţinut se toarnă în forma acoperită cu hârtie de copt. Între timp, vişinele din compot se lasă bine la scurs, apoi se aşează peste compoziţia de brânză. Se dă forma la copt pentru 35-40 minute, la 180 grade, sau până când compoziţia de brânză devine fermă şi stabilă. Se serveşte căldicică sau rece, după preferinţă.

Anunțuri

6 Răspunsuri to “Mini cheesecake cu vişine”

  1. Magda Adina 10/05/2012 la 15:38 #

    Te invidiez ca mai ai visine !! 😦

    • Betty 22/05/2012 la 16:10 #

      Nu, nu Adina, eu nu mai am..dar are Lidl la borcan :))

  2. pansy 10/05/2012 la 16:51 #

    delicioasa este prajiturica asta !

    • Betty 22/05/2012 la 16:09 #

      Pansy, asa este!Sau a fost…mai bine zis 🙂

  3. The Wandering Oltean 10/05/2012 la 19:41 #

    Hmmm….Nu am mai mincat cheesecake cam de multa vreme!
    Poza ta cu Cheesecake + visine = trebuie sa rectific problema cit mai rapid 🙂

    • Betty 22/05/2012 la 16:09 #

      Sper ca pana acum cand iti raspund comentariului, deja sa fi rezolvat problema cu cheesecake-ul:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: