Macrou afumat la cuptor, cu sos alb

23 Sep

O reţetă delicioasă cu peşte pe care am pregătit-o împreună cu soţul meu, fiind inspiraţi de http://www.pranzuldincaserola.ro/2009/10/02/macrou-afumat-la-cuptor-cu-sos-alb/

Ingrediente: 150 g file de macrou afumat, fără oase şi fără piele, 1 ou fiert, 50 g telemea de vacă puţin sărată, 250 ml smântână, 1 lingură de făină, 20 g unt, 50 g caşcaval, piper

Mod de preparare: Se fierbe oul tare. Se îndepărtează pielea de pe fileurile de macrou. Se încălzeşte untul într-o cratiţă, la foc mic, fără să fiarbă.

Se stinge focul şi se adaugă treptat făina, amestecând cu ajutorul unui tel, pentru a nu se forma cocoloaşe.

După încorporarea făinii, se adaugă treptat smântâna.

Se pune sosul din nou la foc mic şi se adaugă telemeaua rasă, iar la final se condimentează cu piper. Sare nu mai este nevoie să adăugăm pentru că de obicei peştele afumat e sărat şi telemeaua la fel.

Se unge un vas termorezistent cu unt. Se aşează în el oul fiert, răcit, tăiat felii şi macroul desfăcut fâşiuţe.

Se toarnă deasupra sosul de smântână şi brânză şi se rade caşcavalul.

Se dă la cuptor, la foc mic pentru 20-30 minute, până se rumeneşte frumos după ce a fiert în clocote mici.

Noi l-am servit alături de cartofi pai.

Un răspuns to “Macrou afumat la cuptor, cu sos alb”

  1. Th3Lov3OfG0d 15/10/2010 la 11:01 #

    Super … tre sa repet experienta cat de curand😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: