Prăjitură cu nucă și cremă de portocale

1 Mar

DSC06614 (FILEminimizer)Ca să îndulcesc Provocarea „Dulce Românie”, am ales o prăjiturică bună tare, folosind din categoria lactatelor unt și lapte.

O combinatie unica de nuci si portocale. Doar atat. Mai departe va las pe voi sa o testati si sa va convingeti. Oricum, cei care au gustat-o au fost incantati.

Un rasfat pentru doamne si domnisoare, de ziua voastra! La multi ani, sa fiti fericite alaturi de sotii si puiutii vostri! Sa fiti sotii si mamici care aduceti pace si radiati de bucurie in familiile voastre. Si chiar si atunci cand va confruntati cu rutina zilnica sau nu sunteti apreciate pentru ceea ce faceti in ascuns, sa nu uitati ca Dumnezeu va vede si o sa va rasplateasca fiecare efort. Acolo in intuneric, se nasc marile capodopere. Asa ca fiti consecvente!

Va apreciez pe fiecare in parte, vizitatoarele blogului meu, pentru tot ceea ce faceti zilnic pentru oamenii din jurul vostru. Fiecare din voi e unica si frumoasa in felul ei.

Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă de 25 x 35 cm): 6 ouă, 120 g zahăr, 100 g nuci măcinate, 60 g făină, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriță coajă de portocală, 1 praf de copt

Pentru cremă: 500 ml lapte, 4 linguri de făină, 4 gălbenușuri, zeama de la o portocală, 1 linguriță coajă rasă de portocală, 240 g zahăr, 200 unt sau Rama pentru prăjituri, 200  g  biscuiți

Mod de preparare

Pentru blat: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul și zeama de lămâie. Se încorporează apoi gălbenușurile, mixând bine după fiecare. Cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare încorporăm făina, praful de copt, nuca și coaja de portocală.

DSC06584 (FILEminimizer)Turnăm compoziția în tava acoperită cu hârtie de copt.

DSC06585 (FILEminimizer)Coacem la foc moderat, până trece testul scobitorii.

Pentru cremă: Amestecăm gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi. După ce zahărul s-a topit, adăugăm făina în ploaie, amestecând cu un tel. Adăugăm laptele fierbinte, puțin câte puțin. La final punem coaja și zeama de portocală. Continuăm să amestecăm cu telul până se îngroașă ca o budinca, apoi o lăsăm la răcit. Untul la temperatura camerei îl mixăm, apoi adăugăm câte o lingură de cremă rece.

Asamblare: Peste blatul rece, întindem o jumătate din cantitatea de cremă, apoi un strat de biscuiți înmuiați într-un sirop de zahăr (apa + zahăr fierte împreună).

DSC06603 (FILEminimizer)Continuăm cu al doilea strat de cremă. Deasupra presărăm nucă măcinată.

DSC06609 (FILEminimizer)O servim rece.

DSC06612 (FILEminimizer)După 2 zile parcă e mai bună. De aceea, cred ca e foarte potrivita sa o treceti in lista de meniu pentru sarbatori sau diferite aniversari cand puteti sa o pregatiti dinainte cu ceva zile si sa o pastrati la frigider.

DSC06616 (FILEminimizer)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: