Piept de pui cu sos din unt de arahide

15 Noi

Pentru iubitorii de mâncare orientală, o reţetă cu gust dulceag..made by Utu.

Ingrediente: 500 g piept de pui, 2 morcovi, 1 praz, 1 măr, 250 g unt de arahide, 1 linguriţă ghimbir ras, boia iute, sos de soia, ulei, sare, piper, alune fără coajă (opţional)

Mod de preparare: Prazul se spală şi se taie rondele. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie fâşiuţe. Se călesc împreună în puţin ulei.

Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi sos de soia.

Spre final se adaugă ghimbirul ras şi mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Separat se pune untul de arahide într-o tigaie antiaderentă şi se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe sau fâşii. Puteţi opta şi pentru varianta de a prăji puţin puiul înainte în ulei de floarea soarelui şi abia apoi să îl combinaţi cu untul de arahide. Se pot pune şi alune în acest sos.

Se rumenesc puţin împreună.

Se amestecă compoziţia de legume cu cărniţa, se mai adaugă puţin sos de soia şi 1 cană de apă , se pune totul într-un vas de Jena şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Se serveşte cu garnitură de orez.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Piept de pui cu sos din unt de arahide”

  1. ligia albu 16/11/2010 la 10:12 #

    asta mi se pare interesanta….sigur o voi proba

  2. Povestelnicul 16/11/2010 la 21:36 #

    Buna,
    esti interesata cumva de schimb de linkuri (poate banere)?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: