Sufleu de cartofi noi cu brânză

16 Iul

Reţeta este din „Practic în bucătărie” nr.5/2005.

Se potriveşte perfect ca şi garnitură când nu mai ai idei cu ce să asortezi cărniţa. Dar se poate servi şi ca atare.

Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi, 4 ouă, 250 g smântână, 250 g brânză de vaci, 100 g unt, 50 g făină, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, în apă cu sare. Când sunt reci, se curăţă şi se pasează, ca pentru pireu.

Se amestecă cu brânza de vaci, făina, untul topit şi smântana. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se potriveşte amestecul de sare şi piper. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă la final.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune sufleul şi se dă la cuptor pentru 30-40 minute.

Rumenit şi ornat, împrăştiind o aromă deosebită.

Noi l-am servit alături de pui mediteranean (reţeta o găsiţi tot pe blog) şi salată de varză.

Anunțuri

Un răspuns to “Sufleu de cartofi noi cu brânză”

  1. Betty 16/07/2010 la 10:33 #

    Pentru tine, Andreea 😉
    Si bineinteles pentru Simina, care l-a si gustat si a fost sfatuita de viitorul sot sa urmareasca blogul pentru a vedea cand apare reteta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: