Spanac cu ochiuri şi cartofi pai

1 Aug

Ingrediente: 2 linguri de făină, 2 linguri de ulei, 500 ml lapte, 500 g spanac tocat şi congelat, usturoi granulat (sau 4 căţei de usturoi), 1 linguriţă de sare

Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se adaugă făina.

Se amestecă continuu, până se rumeneşte.

Se ia de pe foc şi se stinge cu laptele, pe care îl turnăm încetul cu încetul, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe. Punem amestecul din nou pe foc, adăugând şi spanacul congelat, sarea şi usturoiul.

Se fierbe la foc mic, amestecând continuu încă 10 minute.

Dacă foloseşti spanac proaspăt, îl cureţi prima dată de codiţe şi îl pui să fiarbă în apă clocotită în care ai adăugat o lingură de sare, pentru aproximativ 20 de minute. Când e fiert, îl strecori şi îl toci mărunt. În rest, îl prepari ca şi pe cel congelat.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Spanac cu ochiuri şi cartofi pai”

  1. gaby 20/10/2014 la 10:10 #

    daca fierbi spanacul 20 minute,nu mai are nici o vitamina,e c-am mult,eu zic ce 3-4 minute in apa clocotita e k

    • Betty 29/10/2014 la 03:14 #

      Gaby, se poate sa ai dreptate, dar parerea mea este ca in 3-4 minute se poate doar opari, nu si fierbe. Si va trebui sa-l fierbi apoi oricum impreuna cu usturoiul si sosul alb. Dar poate e ca la paste…ce sa zic? Unii le fierb 3-5 minute, altii 20 …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: