Cinnamon buns

1 Dec

Rulouri cu scorţişoară pe româneşte 🙂 Atât de bune şi pentru mămici şi pentru pitici. Şi desigur nici tăticii nu le refuză dimineaţa la cafea 🙂

Ingredientele de mai jos sunt pentru o porţie mare, de aproximativ 90 de bucăţi.

Ingrediente

Pentru aluat: 3/4 cană (cana e de 250 ml) de lapte, 2 plicuri drojdie uscată, 3/4 cană (cana e de 250 ml) de lapte, 3 linguri de zahăr, 6 ouă, 2 linguriţe sare, 6 linguri de zahăr, 1 kg de făină (sau mai mult)

Pentru umplutură: margarină Rama, zahăr, scorţişoară, 2 căni lapte, 6 linguri de zahăr

Mod de preparare: 3/4 cană de lapte se încălzeşte domol şi se amestecă cu drojdia uscată. Apoi cealaltă cantitate de 3/4 de lapte se încălzeşte domol şi se amestecă cu 3 linguri de zahăr.

Se pun într-un bol amestecul de lapte şi drojdie şi cel de lapte şi zahăr şi se mai adaugă 6 ouă întregi. Se amestecă împreună şi se mai adaugă 2 linguriţe de sare şi 6 linguri de zahăr. Compoziţia se frământă cu 1 kg de făină (sau mai mult), până aluatul nu se mai lipeşte de mâini şi se lasă 1 oră la crescut, presărat cu puţină făină şi acoperit cu un prosop de bucătărie curat, la loc cald.

Se rupe câte o bucată de aluat, se întinde o foaie subţire şi se unge cu un strat subţire de margarină Rama şi se presară cu un amestec de scorţişoară şi zahăr, după gust.

Se rulează pe lungime…

…şi se taie rulouri groase cam de 2-3 cm.

Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele, pentru că vor mai creşte la copt.

Se dau la cuptor la foc mijlociu. Se lasă aproximativ 10 min, dar să nu se rumenească. Se scot şi se îmbibă cu lapte şi zahăr (2 căni lapte + 6 linguri de zahăr), câte o lingură pe fiecare rulou.

Se pun din nou în cuptor până se auresc, dar să nu se rumenească tare.

Se pot servi simple, sau cu lapte. Umplutura de asemenea poate diferi…se pot face cu nucă sau mac. A doua zi sunt la fel de bune puţin reîncălzite.

Particip cu această reţetă la Provocarea lunii decembrie.

Anunțuri

10 răspunsuri to “Cinnamon buns”

  1. Simona 01/12/2011 la 15:27 #

    Si eu am pe lista aceste rulouri 🙂 Cred ca sunt foarte bune.

    • Betty 12/12/2011 la 20:48 #

      Simona, ia-le de pe lista si pune-le la copt 🙂 Sa vezi ce bune sunt!!

  2. zilahi adela 01/12/2011 la 21:18 #

    Cred ca sunt tare bune! Arata grozav de bine! Pupici!

    • Betty 12/12/2011 la 20:49 #

      Adela, fetitelor tale sigur o sa le placa, asa ca nu mai sta pe ganduri. O seara buna sa ai

  3. pansy 02/12/2011 la 21:52 #

    sunt intr-adevar foarte bune!

    • Betty 12/12/2011 la 20:48 #

      Pansy, sunt printre preferatele mele. Si iti dai seama ca eu abia astept sa iasa prima tava din cuptor, ca sa ma infrupt, pentru ca mie cele mai bune mi se par asa calde.

  4. Brindusa @ Cooking with my soul 05/12/2011 la 21:08 #

    Buna Betty, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie „Dulce Romanie”. Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc

    http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

    • Betty 10/12/2011 la 17:07 #

      Brandusa, am intrat deja din prima zi, stai linistita 🙂 Si sper sa nu mai ratez participarea si luna asta. Cu aceste Cinnamon buns ma primesti? Ca apoi mai vin si altele, promit 🙂

  5. Mihaela 16/05/2012 la 20:19 #

    As vrea sa stiu care bucati ies din aceste cantitati. Multumesc!

    • Betty 17/05/2012 la 10:48 #

      Mihaela, ingredientele sunt pentru o portie generoasa de vreo 90 de bucati daca le rulezi in acelasi fel cu mine…ceea ce iti recomand. Pentru ca daca le rulezi invers, vei obtine niste rulouri mai mari, deci si mai groase cu care s-ar putea sa ai probleme mai copt…mijlocul sa ramana nefacut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: