Gulaş cu carne de mistreţ

9 Oct

O papică de duminică pregătită de dragul meu soţ 🙂

Ingrediente:

Pentru marinată: 1 kg carne de mistreţ, 1 ceapă, 2 morcovi, 2-3 căţei de usturoi, o jumătate de ţelină mai mică, 250 ml vin roşu, 1 litru de apă, 1 fir de busuioc proaspăt, piper boabe, foi de dafin, rozmarin, oregano

Pentru sos: 1 dovlecel mai mic, 3 morcovi, 2 cepe albe, 1 ceapă roşie, 1/4 bucată ţelină, 2 ardei graşi, 5 căţei de usturoi, 1 cutie roşii tăiate cubuleţe, 2 ardei iuţi, ulei, vin, apă

Mod de preparare

Marinată: Carnea se taie cuburi, se adaugă peste ea legumele curăţate şi tăiate rondele, condimentele, apa şi vinul. Se acoperă şi se lasă la frigider pentru minim 12 ore.

Sos:

Legumele se curăţă şi se spală. Ardeii se taie julien, ceapa si usturoiul peştişori, morcovii şi ţelina se dau pe răzătoarea mare, iar dovlecelul se taie cubuleţe.

Se scoate carnea din marinată şi se pune la prăjit într-o tigaie antiaderentă, cu capac, la foc mic, pentru a se pătrunde bine.

Se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt şi se continuă înăbuşirea, până ce mai scade zeama pe care carnea şi-o lasă.

Între timp, într-o altă tigaie, punem legumele tăiate.

Le înăbuşim în puţin ulei.

Adăugăm şi ardeiul iute.

După ce legumele s-au înăbuşit, adăugăm peste ele carnea.

Condimentăm cu sare, piper şi orice alte condimente la alegere, după gust.

Adăugăm 150 ml vin şi o cană cu apă şi fierbem înăbuşit, cu capac. Lăsăm pe foc până carnea se fierbe complet, mestecând din când în când, iar dacă e nevoie mai adăugam apă.

Când carnea e fiartă, adăugăm roşiile cubuleţe din conservă.

Lăsăm să mai fiarbă până zeama mai scade şi sosul devine mai legat.

Servim cu pireu de cartofi şi castraveţi muraţi.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Gulaş cu carne de mistreţ”

  1. Romulus 13/10/2011 la 18:45 #

    Ar fi prins bine macar sa stiu ce fel de condimente ar fi mers, ca cine nu le cunoaste nu stie ce sa adauge in afara de sare si piper.

    • Th3Lov3OfG0d 13/10/2011 la 21:40 #

      Am scris sus la ingredientele pt marinata ce fel de condimente am folosit noi. ..”busuioc proaspăt, piper boabe, foi de dafin, rozmarin, oregano” La unele dintre acestea ma refeream atunci cand am scris ca adaugam condimente dupa gust. Poti pune mai mult din care iti place, daca consideri ca mai e nevoie. Carnea oricum va fi placut parfumata de la marinata si s-ar putea nici sa nu mai ai nevoie :). Sper sa fi inteles si sa iti fie de folos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: