Pizza cu ton, porumb şi ceapă

13 Sep

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină, 1 plic drojdie uscată, 25 ml ulei, 1 lingură de sare, 1 lingură de zahăr, 50 ml + 150 ml apă caldă

Pentru compoziţie: 1 cutie porumb, 2 cutii ton, 150 g caşcaval, 1 ceapă mărişoară, ulei de măsline, busuioc

Mod de preparare: Se amestecă drojdia şi zahărul împreună cu 50 ml apă caldă şi se lasă la dospit. Separat se pune făina într-un castron împreună cu sarea, uleiul şi 150 ml apă caldă. Se toarnă şi maiaua peste şi se frământă. Aluatul obţinut se acopere şi se pune la frigider pentru o oră, fără a-l lăsa în prealabil la dospit.

Ceapa se curăţă şi se taie peştişori, porumbul şi tonul se scurg, iar caşcavalul se rade.

Se pune hârtie de copt în tava cea mare de la aragaz şi se întinde aluatul cu degetele înmuiate în ulei de măsline.

Se aşează ceapa şi porumbul.

Adăugăm şi tonul deasupra.

Presărăm caşcaval din belşug şi busuioc.

Punem pizza în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până se rumeneşte.

Sau poţi opta pentru varianta şi cu roşii deasupra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: