Dovlecei invizibili

14 Apr

Fiind printre ultimele reţete gătite în vechea bucătărie, în timp ce ne aflam în prag de mutare, printre cutii şi cutiuţe, nu am mai reuşit să fac poze pe etape, însă gustul ne-a plăcut mult, aşa că nu am putut să nu împărtăşesc reţeta cu voi..chiar dacă e doar produsul final.

Reţetă preluată de la Eataly.

Ingrediente: 700 g dovlecei, 2 ouă, 70 g făină, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte, 20 g unt topit, caşcaval (eu am pus telemea), sare, piper

Mod de preparare: Se spală dovleceii şi se curăţă de coajă. Se taie apoi rondele subţiri cu ajutorul unei răzătoare. Se amestecă făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare şi piper şi se adaugă untul topit, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia obţinută se amestecă uşor cu rondelele de dovlecei. Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară caşcaval ras. Se dă la cuptor pentru cca. 30 de minute, la 180 grade C. Se lasă la răcit şi se taie bucăţi. Merge de minune lângă o salată de roşii 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: