Tartă cu aluat fraged, kaiser și telemea

26 Ian

tarta cu praz si bacon 6Ingrediente

Pentru aluat: 250 g făină, 125 g margarină (la temperatura camerei), 1 ou, 1 plic praf de copt, sare, 1 lingură de smântână (sau iaurt)

Pentru umplutură: 200 g kaiser, 3 ouă, 3 linguri mari de smântână/ iaurt, 50 g brânză de burduf, 150 g telemea, 3 cepe verzi, piper, pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru aluat: Se amestecă toate ingredientele pentru cocă, se formează un aluat elastic şi se aşează într-o formă de tartă acoperită cu hârtie de copt.

tarta cu praz si bacon 2Pentru umplutură:Kaiserul se taie felii, iar ceapa verde rondele.

tarta cu praz si bacon 1Se călesc împreună în ulei de măsline. Într-un bol se amestecă ouăle, smântâna, brânza de burduf și telemeaua rasă. Se condimentează cu piper și pătrunjel.

Peste aluatul de tartă se pune amestecul de kaiser și ceapă.

tarta cu praz si bacon 3 Deasupra turnăm amestecul de ouă.

tarta cu praz si bacon 4Nivelăm și dăm tarta la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până se rumenește. Se servește caldă.

tarta cu praz si bacon 5

2 Răspunsuri to “Tartă cu aluat fraged, kaiser și telemea”

  1. Diana 26/01/2014 la 10:38 #

    E mult mai buna decat o pizza …

    • Betty 26/01/2014 la 10:49 #

      Diana, diferenta o face blatul. La pizza blatul e usor crocant, pe cand la tarta asta e mai mult fraged decat crocant. Oricum si numai pentru diversitate e bine sa o incerci😉 O duminica frumoasa iti doresc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: