Tort cu vişine şi iaurt

11 Iul

Reţeta îi aparţine Magdei P. La ea am mâncat cu piersici, dar eu m-am gândit să încerc varianta cu vişine. Şi iată ce a ieşit. Mulţumim Magda pentru că ai împărtăşit această reţetă cu noi.

Ingrediente pentru blat: 3 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g migdale măcinate

Preparare blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul până se obţine un fel de bezea lipicioasă. Apoi se înglobează migdalele.

Se aşează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 40 min în cuptorul încins la 140 grade sau la foc mic până se rumeşte, în cuptorul normal.

Ingrediente pentru cremă: 1 plic de gelatină alimentară (Dr. Oetker), 400 g iaurt, 2 linguri suc de lămâie, esenţă de rom, 1 plic de zahăr vanilat, 250 ml frişcă bătută, 500 g vişine

Preparare cremă: Se amestecă iaurtul cu sucul stors de lămâie , esenţă de rom şi zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă rece şi se înglobează.

Se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută.

Asamblare: Se aşează blatul pe un platou, cu un inel de tort în jurul lui.

Se aşează peste blat 1/2 din cremă, vişinele fără sâmburi (sau căpşuni, piersici).

Apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.

Se poate pudra cu cacao deasupra. Se dă la frigider 4 ore înainte de servire.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Tort cu vişine şi iaurt”

  1. CristinaK 13/07/2010 la 03:49 #

    Bine te-am gasit, Betty! Tocmai am „servit” o feliuta din minunatul tau tort cu visine, visine de care imi este asa dor… Merci mult pentru vizita! O saptamana placuta in continuare!

    • Betty 13/07/2010 la 10:32 #

      Sa iti fie de bine, Cristina 🙂 Multumesc si eu pentru vizita. Si te mai astept cu drag.

  2. Karin 13/07/2010 la 22:39 #

    merita incercat 🙂 e forte bun!!!

  3. Alecsandra 02/09/2011 la 02:21 #

    gelatina nu se topeste? doar se dizolva in apa?

    • Betty 02/09/2011 la 10:19 #

      Alecsandra, nu e nevoie sa o topesti. Poti doar sa o dizolvi in apa. O sa sa intareasca bine si asa. Trebuie doar sa lasi crema cu gelatina la frigider, si abia cand incepe sa se intareasca sa o amesteci cu frisca batuta. Dar daca ai emotii, poti totusi sa o incalzesti pe baie de aburi. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: