Salată de orez, șuncă și cașcaval

4 Mar

salata de orez 3salata de orez 1Provocarea „Dulce Românie” se pare că e la final de ediție😦 M-am bucurat de fiecare dată când am putut să particip. Și cu drag o fac și acum. Din categoria lactatelor, cu care Elena ne-a invitat să gătim luna aceasta, am ales cașcavalul.

O salată rapidă și ușor de pregătit, care îți oferă o bună alternativă atunci când vrei să mănânci altceva sau chiar te poate scoate din impas când se anunță musafiri.

Ingrediente: 1 cană și jumătate (de 250 ml) de orez cu bobul lung, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură Maggi Secretul Gustului, 250 g șuncă/ ciolan presat, 250 g cașcaval

Mod de preparare: Orezul, fără să-l spălăm, îl călim în 2 linguri ulei de măsline. Adăugăm apoi apă și Maggi. Atenție! Trebuie fiert în apă multă pentru a rămâne bob cu bob. Acesta e și motivul pentru care îl călim înainte. După ce s-a fiert, îl scurgem de apă și îl clătim cu apă rece din abundență. Tăiem cașcavalul și șunca cubulețe, le adăugăm peste orezul rece, turnăm 1 lingură ulei de măsline și amestecăm ușor. Și salata e gata! O servim la temperatura camerei.

salata de orez 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: