Prăjitură cu nucă de cocos

27 dec.

Ingrediente

Pentru blat (tavă de 23 x33 cm): 4 albuşuri, 300 g zahăr, 250 g nucă de cocos

Pentru stratul de ciocolată: 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr, 1 lingură nesscafe, 100 g ciocolată amăruie, 2-3 linguri de lapte

Pentru cremă: 400 ml smântână pentru gătit (Dorna roşie), 2 plicuri praf instant budincă de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat: Albuşurile se bat spumă cu mixerul, iar când încep să se întărească se adaugă treptat zahărul. La final punem nuca de cocos, pe care o amestecăm uşor cu o spatulă. Turnăm compoziţia în tava acoperită cu hârtie de copt.

Dăm la copt, în cuptorul preîncălzit. Aveţi grijă pentru că se coace destul de repede.

După ce s-a copt, lăsăm blatul să se răcească şi îl desprindem de pe hârtia de copt, abia când e complet rece.

Pentru stratul de ciocolată: Toate ingredientele se pun într-un vas şi se topesc pe baie de aburi. Nu e nevoie să fiarbă glazura, doar să se topească.

Pentru cremă: Se amestecă smântâna împreună cu budinca instant (praf, nu preparată), cu mixerul.

Asamblare: Peste blatul rece, întindem stratul de ciocolată topită, cât încă e cald.

Dăm la frigider, până ciocolata se întăreşte. Apoi întindem crema.

Deasupra radem ciocolată.

Prăjitura se lasă pentru câteva ore la frigider, apoi se taie cu un cuţit bine ascuţit, trecut mereu prin apă caldă.

8 răspunsuri to “Prăjitură cu nucă de cocos”

  1. maria 27/12/2011 la 12:51 #

    Arata bine am sa o incerc:)Sarbatori Fericite

    • Betty 27/12/2011 la 13:02 #

      Maria, e o prajitura aspectuoasa, dar sa stii ca e si gustoasa. Si e simplu de facut 😉 Sarbatori fericite si tie

  2. Simona 27/12/2011 la 21:41 #

    Ce bine arata! Cred ca nu necesita nici foarte mult timp… ceea ce e foarte bine ptr mine! 🙂 Pupici

    • Betty 30/12/2011 la 18:48 #

      Simona, chiar se face repede si usor, sa stii. Si gustul e ff bun, daca iti place nuca de cocos

  3. cristina 24/10/2012 la 16:30 #

    smantana pt gatit se poate inlocui cu frisca lichida?

    • Betty 19/11/2012 la 21:29 #

      Cristina, eu cred ca nu ar fi o problema daca ai inlocui smantana pentru gatit cu frisca lichida. Incearca…si anunta-ne cum ti-a iesit 🙂

  4. giulia 31/12/2014 la 13:06 #

    Budinca trebuie facuta,sau se pune praful direct in smantana ?

    • Betty 01/01/2015 la 22:44 #

      Giulia, budinca se pune praf…nu se prepara inainte pentru ca e vorba despre o budinca INSTANT (o gasesti la Kaufland) care se prepara in mod normal la rece, mixand-o cu lapte, fara a o fierbe.

Lasă un comentariu