Pate din ficat de pui

8 Mai

Pateul făcut în casă (cu inspiraţie de la Edith) nici nu se compară cu cel de cumpărat…ca şi calitate, plus că scăpăm de o grămadă de E-uri.Mai mult, şi copiii îl vor mânca cu plăcere, aşa că se merită să-l încercaţi.

Ingrediente: 800 g ficat de pui (500 g am pus eu), 150 g unt (120 g + 30 g), cca 500-600 ml lapte, 2 foi de dafin, 1/2 linguriţă cimbru, 1 lingură legume deshidratate (opţional), 5 căţei de usturoi, sare, piper

Mod de preparare: Spălăm bine ficatul de pui şi îl punem la fiert în lapte cât să îl acopere (cca 500-600 ml). Punem foile de dafin, cimbrul, legumele deshidratate.
Atenţie, nu puneţi sare deocamdată. Lăsăm să fiarbă cca 20-25 de minute. Cu 5 minute înainte de a-l lua de pe foc adăugăm şi căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi cu lama cuţitului (nu este nevoie să îi pisaţi sau să îi tăiaţi felii). Scoatem ficatul din cratiţă cu o spumieră, îl lăsăm puţin să se răcorească, apoi îl punem în robotul de bucătărie împreună cu untul aflat la temperatura camerei – 120 g. Eu am adăugat şi vreo 50 ml lapte, pentru că mi se părea prea uscat. Mixăm bine, adăugăm sare după gust şi piper din belşug. Topim cele 30 g de unt, punem pateul în boluri/borcane, turnăm untul topit deasupra şi păstrăm vasele la frigider, acoperite cu capac/folie alimentară cca 2-3 zile. Dacă îl puneţi în borcane acoperite cu capac cred că merge păstrat 4-5 zile . Stratul de unt împiedică oxidarea pateului şi întărirea lui la suprafaţă.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Pate din ficat de pui”

  1. Simona 03/11/2012 la 12:48 #

    ahaaaa, deci pentu asta e untul topit… am mai citit undeva o reteta asemanatoare si nu stiam ce rol are untul topit ;)) astazi fac si eu reteta. wish me good luck

    • Betty 19/11/2012 la 21:25 #

      Da, Simona pentru asta se foloseste untul topit deasupra. Good luck! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: