Borş ucrainean de sfeclă roşie

31 Oct

În urmă cu vreo 2 ani am fost în Ucraina şi atunci am servit pentru prima dată borş…şi încă de sfeclă roşie. Ne-a plăcut şi am tot zis şi noi că o încercăm acasă, dar timpul a trecut…Până într-o zi când iubitul meu soţ mi-a adus 4 sfecle roşii. Două dintre ele le-am folosit la acest borş, iar celelalte două la Salată cu sfeclă roşie şi ţelină.

Ingrediente: 2 sfecle roşii, 1/2 ţelină, 4 cartofi potriviţi, 2 morcovi, 2 cepe, ulei, sare, piper, pătrunjel, borş

Mod de preparare: Legumele se spală şi se curăţă. Sfecla roşie şi morcovii se dau pe răzătoarea mare, iar ceapa şi ţelina se taie mărunt. Cartofii îi tăiem cubuleţe. Călim în puţin ulei ceapa şi morcovii. Apoi adăugăm ţelina şi sfecla, condimentăm cu sare şi piper. Turnăm apă în cratiţă şi dăm la fiert. După 10-15 minute de când apa a început să fiarbă, adăugăm şi cartofii. Continuăm fierberea până toate legumele sunt bine pătrunse. La final adăugăm borşul sau putem acri ciorbiţa cu oţet. Punem şi pătrunjelul tăiat mărunt şi mai dăm câteva clocote.

O servim fierbinte cu smântână.

Anunțuri

13 Răspunsuri to “Borş ucrainean de sfeclă roşie”

  1. hapleablog 31/10/2011 la 21:34 #

    Mie imi place tare mult ciorba asta.

    • Betty 09/11/2011 la 11:32 #

      Ma bucur Victor ca iti place. Saptamana faina sa ai!

  2. Dulcegarii culinare 01/11/2011 la 19:54 #

    O da! si buna mea punea si varza .. o nebunie!!

    • Betty 09/11/2011 la 11:31 #

      Na, Anto…in varianta asta cu varza nu am incercat…ma gandesc numa la ce frumos trebuie sa o coloreze sfecla si pe ea 😀

  3. alinutzika 02/11/2011 la 16:25 #

    are o culoare super! Pup

    • Betty 09/11/2011 la 11:30 #

      Asa-i, Alinutzika? Te imbie si numai culoarea 😉

  4. Mimmi 06/11/2011 la 19:56 #

    Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    • Betty 09/11/2011 la 11:28 #

      Mimmi, multumesc tare mult pentru invitatie. Sa vad acum cum reusesc sa o onorez 🙂

  5. Surdu Cristina 09/10/2013 la 15:18 #

    Este foarte bun bosul acesta !! Multumesc mult pentru ideile tale deoasebite!
    Chiar astazi l-am facut!!

    • Betty 09/10/2013 la 21:03 #

      Cristina, ma bucur ca ai incercat ciorbita si ti-a placut. Si ma bucur ca mai gasesti inspiratie in retetele de pe blog, chiar daca in ultima perioada postez mai rar.

      • Surdu Cristina 09/10/2013 la 21:16 #

        Ii super blogul tau… cand trebuie sa gastesc ceva si nu am ideie deschid seitul tau si totdeauna gasesc ce am nevoie!! Fii binecuvantata!

  6. Betty 09/10/2013 la 22:10 #

    Multumesc Cristina pentru aprecieri! Sincer ma bucur ca iti e de folos. Acuma tocmai am postat o reteta buna pt pitici..ca sa-i pacalesti sa manance morcovi, daca au probleme cu ei. Multa putere cu copiii iti doresc!

  7. Lidia Costea 27/12/2015 la 17:48 #

    Acest bors de sfecla rosie la noi in casa se facea doar in ajunul craciunului este f bun ,gustos si racoritor se pun si coltunasi umpluti cu ciuperci si varza murata sunt f buni ,Este un bors ce-mi leaga amintirile de cei plecati il pregetesc la fiecare ajun de craciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: